Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Trnavy Godál: Mohli sme byť za blbcov, ale sme za frajerov

Prekvapenie, radosť, emócie. To všetko bolo cítiť z reakcií trnavských futbalistov po zápase s Anderlechtom Brusel. V premiére v skupine Európskej ligy sa tešili z víťazstva.

21.09.2018 14:48
Trnava, gól Foto: ,
Gólová radosť hráčov Trnavy v zápase proti Anderlechtu.
debata (1)

Podľa kapitána Borisa Godála mužstvo prežívalo pred stretnutím s belgickým favoritom menší tlak ako v predchádzajúcich vyraďovacích súbojoch. „Teraz sme neboli pod výsledkovým tlakom. V predkolách sme si vypracovali dobrú pozíciu na ihriskách súperov, dva razy sme vyhrali 2:0. Keby sme to v domácich odvetách nezvládli, boli by sme za blbcov, takto sme stále za frajerov,“ vysvetľoval Godál.

Podľa neho nielen on, ale aj všetci jeho spoluhráči zažili vo štvrtok „úžasný moment kariéry“. „Sme všetci šťastní. Anderlecht potvrdil kvalitu, bol ešte o niečo lepší ako predchádzajúci súperi. V takej situácii sme museli aj my ukázať ešte viac bojovnosti a srdca ako doteraz.“

Víťazná premiéra Trnavy v skupinovej fáze EL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Trnavy pred zápasom s Anderlechtom.

Pripomenul fakt, že zápas sa začínal až o deviatej večer a viaceré úvodné výsledky už poznali.

„Všimli sme si, že v niektorých stretnutiach padali góly hneď na začiatku. To nás ešte viac motivovalo, vraveli sme si, že musíme byť hneď v úvode maximálne koncentrovaní, aby nemal Anderlecht u nás ľahkú prácu.“

Hrdinom trnavského večera sa stal dvadsaťročný stredopoliar Matej Oravec, ktorý dal jediný gól zápasu. „Je to niečo neuveriteľné. Krajší pocit som ešte v živote nezažil. Pred dvoma týždňami som hral za juniorku v Malženiciach, prehrali sme a teraz zdoláme Anderlecht…“ vravel rodený Trnavčan, najmladší hráč základnej jedenástky, ktorý v tíme pravidelne nehráva.

V prvom polčase dostali Trnavčania tri žlté karty. „Tréner nás upozorňoval, ale sme si na to dali pozor, lebo keby sme videli v takomto zápase červenú, bolo by po nás. Hovoril nám, že musíme upokojiť hru, byť kompaktnejší, že nesmieme ľahko strácať lopty. To sa nám podarilo a z toho potom pramenila aj naša vyššia aktivita,“ dodal Oravec, ktorý venoval gól dedkovi.

„Už medzi nami nie je, ale dúfam, že to tam hore videl a bol na mňa hrdý.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Anderlecht Brusel #Boris Godál #Matej Oravec