Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shaqiriho čaká za proalbánske gesto v Belehrade veľké peklo. Príde vôbec?

Keď švajčiarsky futbalový reprezentant Xherdan Shaqiri oslávil víťazný gól proti Srbsku (2:1) na majstrovstvách sveta v Rusku gestom albánskeho orla, ešte netušil, že na jeseň sa predstaví v Belehrade.

05.09.2018 14:58
Xherdan Shaqiri Foto: ,
Xherdan Shaqiri sa teší z víťazného gólu proti Srbsku. Za toto gesto zlízol veľkú dávku kritiky.
debata (1)

Po šampionáte prestúpil do FC Liverpool, ktorému ligové umiestnenie zabezpečilo účasť v Lige majstrov. Do skupinovej fázy sa premiérovo prebojovala, aj na úkor slovenského Spartaka Trnava, Crvena Zvezda Belehrad a žreb rozhodol o vzájomnej konfrontácii „The Reds“ a srbského zástupcu. Oba tímy sa na trávniku úradujúceho srbského majstra stretnú 6. novembra.

Dvadsaťšesťročný krídelník Shaqiri sa k svojej „oslave“ vrátil aj na utorkovej tlačovej konferencii švajčiarskej reprezentácie pred Ligou národov. Jeho spoluhráči Granit Xhaka a Stephen Lichtsteiner sľúbili, že podobné správanie sa nezopakuje, ale Shaqiriho prejav nepripomínal ľútosť.

„Bolo to v návale emócií. Ak som urazil ľudí, ktorí v horách pozerali zápas, tak sa ospravedlňujem,“ povedal s úškrnom Shaqiri.

Belehradskí fanúšikovia sú známi naprieč Európou svojou horkokrvnosťou, mestské derby s Partizanom nezriedka sprevádzajú násilnosti a o možných komplikáciách pri účasti Shaqiriho na štadióne Marakana vedia aj funkcionári Crvenej zvezdy.

„Osobne si neviem predstaviť, že by za náš tím nastúpil Albánec, ale k našim súperom sa vždy správame rovnocenne a s rešpektom. Myslím si, že Shaqiri bude čeliť obrovskému tlaku. Neviem, či vôbec príde a nastúpi, ale my musíme spraviť všetko, aby sa cítil bezpečne a mohol sa sústrediť na futbal. Je naša povinnosť predísť ‚neočakávaným situáciám‘. Chceme byť vzorní hostitelia,“ povedal generálny riaditeľ CZ Belehrad Zvezdan Terzič pre periodikum Kurir.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Xherdan Shaqiri #Crvena Zvezda Belehrad