Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Godál: Splnili sme si sen. Chceme, aby trval čo najdlhšie

Kapitán má byť telom i dušou mužstva. Boris Godál (31) je lídrom Spartaka na trávniku i v kabíne. Potvrdil to aj počas ďalšieho historického večera pre Trnavčanov.

02.09.2018 13:20
Boris Godál Foto: ,
Boris Godál počas prvého tréningu v letnej príprave pred štartom nového ročníka Fortuna ligy.
debata

Vo štvrtok kraľoval vo vlastnom pokutovom území a keď to mužstvo potrebovalo, udrel v tom súperovom. Vďaka jeho gólu do siete Olimpie Ľubľana slovenský šampión doma remizoval 1:1 a po víťazstve 2:0 v prvom dueli si zahrá skupinovú fázu Európskej ligy. V nej sa stretne s Anderlechtom Brusel, Fenerbachce Istanbul a Dynamom Záhreb. „Chceme, aby naša európska jazda pokračovala čo najdlhšie,“ povedal skúsený stopér.

Pred necelými štyrmi mesiacmi ste získali titul a momentálne sa tešíte z postupu do skupinovej fázy Európskej ligy. Ako sa cítite?

Je to obrovská eufória. Ukázali sme veľkú túžbu, odhodlanie a aj skúsenosť. Ľubľane sme toho veľa nedovolili. Iste, mali viacero rohov a štandardných situácií, ale naša defenzíva fungovala až na jednu šancu súpera veľmi dobre. Myslím si, že sme počas celej púte európskymi pohármi ukázali, že sa so štandardnými situáciami súpera vieme popasovať. Pomohol nám určite aj brankár Martin Chudý. Keď už to my, obrancovia nestíhame, podrží nás. Je našim veľkým prínosom i dôvodom, prečo sme tam, kde sme. Po odchode Martina Vantrubu do Slavie naskočil do rozbehnutého vlaku veľmi dobre. Prekvapilo ma, ako parádne zapadol do našej mozaiky.

Predviedli ste sa aj ako skúsený strelec, na vašu hlavičku nemal gólman hostí nárok. Bol to zámer?

Kubo Rada ma parádne našiel, podobne ako v Mostare. Snažil som sa loptu prehlavičkovať, predpokladal som totiž, že brankár vybehne. Vyšlo mi to geniálne. Loptu som tlačil do bránky očami. Mal som veľkú radosť, ale skôr z toho, že sa naša situácia o niečo zjednodušila. Súper musel streliť tri góly, čo by sme pri našej defenzívnej forme a fanúšikom doma nedopustili. Boli to trochu nervy, ale nie také ako v prvom zápase, ktorý som si pozrel v televízií. Manželka mi hovorila, že už poznám jej pocity, keď ma sleduje. Na ihrisku to bola oproti tŕpnutiu pri obrazovke obrovská pohoda.

Čo pre vás znamená postup do skupinovej fázy Európskej ligy?

Je to fantázia a obrovská vec. Myslím si, že sme postúpili úplne zaslúžene. Pre nás hráčov je to jeden z najväčších úspechov v kariérach. Dlho sme o niečo také bojovali. Som rád, aj kvôli našim fanúšikom. Chodili s nami aj vonku. Obetovali svoje peniaze i čas, aby nás podporili a doma urobili súperom zo zápasu peklo. Pripravili sme im za to krásne týždne v pohárovej Európe a čakajú nás ďalšie. Je to splnený sen a urobíme všetko preto, aby trval čo najdlhšie. Som rád, že som súčasťou tohto tímu a v priebehu štyroch mesiacov som zažil historické úspechy.

Trnava vybojovala skupinovú fázu Európskej ligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Postupová radosť Trnavčanov.

Čo bolo pre vás emotívnejšie – zisk titulu alebo postup do skupinovej fázy Európskej ligy?

Titul, lebo prišiel po toľkých rokoch a dlhých 32 zápasoch. Celá moja rodina fandí Spartaku a od nich viem, čo to pre celé mesto znamenalo. Som však rád, že sme v Európe ukázali našu silu.

V čom spočíva?

Nebojíme sa. Vieme si to rozdať s kýmkoľvek. Verejnosť si myslela, že to proti Ľubľane zabetónujeme a budeme hájiť náskok. Povedali sme si, že udrieme a potom si súper s nami nebude vedieť poradiť. Vyšlo to parádne. Sme skúsené mužstvo, ktoré hrá dobre dozadu. Sme schopní z 2–3 šancí dať gól či dva. Sme efektívni a nedovolíme súperom veľa.

V skupine však prídu tímy iného rangu. Čo hovoríte na Anderlecht, Fenerbahce a Dynamo Záhreb?

Myslím si, že každý súper, ktorý sa do skupinovej fázy dostal, má svoju kvalitu. Tam si už nenavyberáme. Chcel by som si niekedy zahrať s Juventusom, ale ten je v Lige majstrov. Verím, že v skupine vypredáme štadión a ľudia budú chodiť s nami aj na výjazdy. A ako som povedal predtým: chceme, aby naša európska jazda trvala čo najdlhšie. Vieme, ako dopadol v skupinovej fáze Slovan. Bol v nej dvakrát a veľa vody nenamútil. Nechceme, aby sa to zopakovalo.

Bude vaša poctivá defenzíva kľúčom k úspechu?

Chceme sa prezentovať tak, ako doteraz. Bez zbytočných vyhlásení. V kabíne vieme o našej sile i prednostiach. Nepotrebujeme ich kričať do sveta. Zostávame nohami na zemi a pokorní. To je naša cesta. Máme silný kolektív. V prvom zápase som nehral a nebolo to vidieť. To svedčí o tom, že všetci hráči v tíme sú okamžite pripravení pomôcť. Nechávajú na ihrisku aj dušu. Chceme zostať silní v defenzíve a získať čo najviac bodov. Radi by sme potešili našich divákov, klub, mesto i celú slovenskú futbalovú verejnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Boris Godál