Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš dal 50. gól Trnavy. Je jej najstarší strelec

Marek Bakoš je v Trnave dva týždne aj s cestou a už sa zapísal do klubovej histórie. V Lige majstrov (EPM) strelil do siete Crvenej zvezdy 50. trnavský gól v histórii najprestížnejšej súťaže.

15.08.2018 07:18 , aktualizované: 14:13
Spartak Trnava, Crvena Zvezda Foto: ,
Marek Bakoš (Trnava) oslavuje gól v odvete 3. predkola Ligy majstrov vo futbale FC Spartak Trnava - Crvena Zvezda Belehrad.
debata (1)

Zápas s CZ Belehrad bol pre Spartak 30. v poradí a Bakoš sa stal šestnástym Trnavčanom, ktorý si vychutnal gólovú radosť v Lige majstrov. Je najstarším strelcom, má 35 rokov a štyri mesiace. Prekonal o bezmála dva roky Valéra Šveca, ktorý skóroval do siete AEK Atény v marci 1969, keď mal 33 rokov a osem mesiacov.

„Začali sme výborne, dali sme gól, ale bolo dôležité neinkasovať a nám sa nepodarilo udržať si čisté konto. Napriek tomu sme mohli súpera zdolať a postúpiť. Bol to úplne vyrovnaný zápas, mali sme to vo vlastných rukách,“ komentoval Bakoš, ktorý je kmeňovým hráčom Viktorie Plzne a v Trnave je na polročnom hosťovaní.

Zápas desaťročia pre Trnavu Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Trnavy v odvete 3....

Podľa Bakoša odovzdali všetci hráči výkon na hranici svojich možností a teraz musia opäť zmobilizovať sily. „Stále máme šancu dotiahnuť do Trnavy pokračovanie európskej súťaže, ďalšie dobré zápasy a silné mužstvá,“ pripomenul a doplnil, že futbal hneď inak vyzerá, keď v plnom hľadisku vládne taká výborná atmosféra.

Výrazný podiel na Bakošovej gólovej hlavičke mal aj obranca Andrej Kadlec, ktorý sa odrazu objavil vpredu v úlohe krídla a jeho presný center skúsený zakončovateľ využil. „Otvoril sa mi priestor v strede, vyviezol som loptu a videl som vpredu Bakoša, poslal som loptu na jeho hlavu. Škoda, že sme vzäpätí inkasovali, asi sme ešte trochu oslavovali a hlavy sme mali na chvíľu niekde inde, čo súper využil,“ komentoval 22-ročný mladík.

Potvrdil, že v mužstve vládne sklamanie. „Myslím si, že sme mali na to, aby sme postúpili. Fanúšikovia nám dodávali veľkú energiu, boli sme kondične lepšie pripravení ako súper. Rozhodujú aj skúsenosti, väčšina z nás hrala v tejto súťaži vôbec prvý raz. Už Legii a teraz aj Crvenej zvezde sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Keď sme však dostali v predĺžení smolný gól, vedeli sme, že musíme skórovať dva razy vo zvyšnom čase, to už bolo veľmi náročné.“

Adamec strelil desať gólov

Trnavskí futbalisti ukončili svoje tohtoročné vystúpenie v Lige majstrov. Najúspešnejšie obdobie zažili v čase zlatej éry, keď vybojovali päť titulov a predstavili sa aj v Európskom pohári majstrov, ktorý bol predchodca dnešnej súťaže. Dovedna v nej odohrali 30 zápasov, strelili v nich 50 gólov. Jasne najúspešnejším strelcom je chýrny kanonier s desiatkou na chrbáte – Jozef Adamec. Dal v tejto súťaži 10 gólov, jeho dvojička v útoku Dušan Kabát sedem. Celkovo generácia slávnych hráčov v 60-tych a 70-tych rokov z 24 zápasov 13 vyhrala, 7 remizovala a 4 prehrala, dala 44 gólov (11 strelcov). V aktuálnom ročníku si Spartak pripísal v 6 zápasoch po dve výhry, remízy i prehry. Šesť gólov dalo 5 strelcov.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Marek Bakoš #Crvena Zvezda Belehrad