Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pošlime do Trnavy telegram a spravme garážový výpredaj, znie z Poľska

Futbalisti slovenského šampióna FC Spartak Trnava výsledkovo aj herne zvládli utorňajší úvodný duel 2. predkola Ligy majstrov 2018/2019 na ihrisku poľskej Legie Varšava. Zvíťazili 2:0 a pred budúcotýždňovou odvetou v "malom Ríme" sú bližšie k postupu do ďalšej fázy.

25.07.2018 09:14
Poľsko SR Futbal LM 2. Legia Trnava Foto: ,
Gólová radosť hráčov Spartaka.
debata

Trnavský klub sa v minulosti na európskej pohárovej scéne stretol iba s jedným poľským súperom – v skupinovej fáze Pohára Intertoto 1974 uhral dve remízy s Wislou Krakov (0:0 doma, 2:2 vonku). Poľskému protivníkovi nepodľahol ani tentoraz, aj keď vzhľadom na priebeh stretnutie mohlo byť víťazstvo Trnavčanov aj vyššie.

„Je to výsledková fantázia, ale mrzí nás, že sme nepremenili aj ďalšie vyložené šance. Mohlo to byť ešte krajšie, dá sa povedať, že by bolo vymaľované. Takto je to stále otvorené, drží nás to na špičkách. Treba však pochváliť celé mužstvo za predvedený výkon,“ poznamenal po stretnutí pre Rádio Slovensko stopér a kapitán Spartaka Boris Godál.

Skúsený 31-ročný zadák je jedným z hráčov Spartaka, ktorí v minulosti okúsili pôsobenie v poľskej Ekstraklase. Ďalšími sú Dobrivoj Rusov, Anton Sloboda, Erik Grendel a Ján Vlasko. Práve poslední dvaja menovaní technickými strelami dali zápasu gólovú podobu. Strelec víťazného zásahu Grendel po stretnutí priznal, že trnavskí hráči sami nečakali, že si z Lazienkowskej ulice odvezú taký priaznivý výsledok.

Fanúšikovia Spartaka v prvom zápase 2. predkola... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Poľsko SR Futbal LM 2. Legia Trnava Fanúšikovia Spartaka v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov vo futbale medzi Legia Varšava - FC Spartak Trnava.

„Nepredstavovali sme si takéto skóre, ale po zápase môžeme povedať, že sme hrali dobre a víťazstvo sme si zaslúžili. Nikto by sa nečudoval, keby sme vo Varšave vyhrali 3:0 alebo 4:0, ale ešte máme odvetu, do ktorej musíme ísť skromne,“ povedal pre web sport.pl 29-ročný rodák z Handlovej, ktorý do Trnavy zamieril pred touto sezónou z poľského Górnika Zabrze.

Legia sa po nečakanej prehre doma ocitla pod veľkou paľbou kritiky. Tá sa na mužstvo trénera Deana Klafuriča valí zo všetkých strán.

„Hanba. Neexistuje dôvod, prečo by sme s takouto formou mali cestovať na odvetu. Pošlime do Trnavy blahoprajný telegram a spravme garážový výpredaj, nech aspoň môžeme doplniť klubový rozpočet,“ napísal na twitteri redaktor Patryk Serwaňski z rozhlasovej stanice RMF.

„Ak Legiu vykopne z pohára priemerný hráč z Górnika Zabrze a hráč, s ktorým nepočítali v Zaglebí Lubin, potom sa vo Varšave musia nad sebou poriadne zamyslieť,“ uviedol Tomasz Cwiakala z Eleven Sports. Narážal tým na Erika Grendela a Jána Vlaska.

Trnava vyhrala vo Varšave Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Legie počas prvého zápasu 2....

Legia hrala v LM proti slovenskému tímu aj v ročníku 2015/2016. V 3. predkole vtedy prešla cez AS Trenčín po výsledkoch 1:0 vonku a 0:0 doma. V spomenutej edícii napokon postúpila až do skupinovej fázy, kde dokonca remizovala s neskorším šampiónom Realom Madrid (3:3).

Poľský klub má na konte aj dve konfrontácie so Slovanom Bratislava v predkole Európskeho pohára majstrov 1956/1957, v tom čase ešte pod značkou CWKS Varšava. Ďalej vtedy išli „belasí“, ktorí na Tehelnom poli triumfovali 4:0 a v odvete podľahli protivníkovi 0:2.

Úspešnejší z tejto konfrontácie sa v 3. predkole LM stretne s lepším z dua Crvena zvezda Belehrad – FK Suduva Marijampolé (prvý zápas 3:0, pozn.). Zdolaný sa stretne v 3. predkole EL s víťazom súboja F91 Dudelange – KF Drita.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava #Boris Godál