Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záskok za Neymara? Muž s magickým srdiečkom

V prvom zápase nedostal šancu ani na minútu. Teraz fanúšikovia veria, že (chtiac-nechtiac) na seba prevezme úlohu spasiteľa.

06.03.2018 09:00
Ángel Di María Foto: ,
Ángel Di María a jeho tradičná oslava gólu.
debata

Keď sa skončilo úvodné osemfinálové stretnutie Ligy majstrov medzi futbalistami Realu Madrid a Paríža St. Germain (3:1), posadil sa Ángel Di María do klubového autobusu medzi prvými.

Argentínska hviezda odsledovala celý duel z lavičky náhradníkov, sprchu veru nepotrebovala. „Snaha + mimoriadna práca + góly + asistencie = striedačka,“ napísala na svoj instagramový účet Jorgelina Cardosová, rozhnevaná manželka Di Maríu. Poukazovala na to, že jej partner by mal behať po ihrisku, nie sedieť medzi náhradníkmi.

Je veľmi pravdepodobné, že dnes večer ho uvidí v akcii. Hráč, ktorý prišiel do Paríža v roku 2015 za 63 miliónov eur, by mal bohatému francúzskemu veľkoklubu zabezpečiť postup. V takýto scenár dúfajú mocní katarskí majitelia…

„Práve teraz prišiel Di Maríov čas. Čas na to, aby zažiaril,“ napísal španielsky denník Marca. Ako je to možné? Prečo sa z hráča, ktorého ešte pred tromi týždňami tréner Unai Emery nepotreboval, zrazu stal možný záchranca trúfalých parížskych snov?

Môže za to jediný okamih. Jeho hlavným (a najmä nešťastným) hrdinom bol Neymar. Najdrahší hráč planéty (222 miliónov eur) a najväčšia hviezda Parížanov si v ligovom súboji s Marseille podvrtla členok, zlomila kostičku v chodidle a nevyhla sa operácii. Na trávniku sa neobjaví približne tri mesiace.

Ángel Di María so spoluhráčom z Paríža St.... Foto: SITA/AP, BENOIT TESSIER
Ángel Di María, Layvin Kurzawa Ángel Di María so spoluhráčom z Paríža St. Germain Layvinom Kurzawom počas tréningu.

Vo francúzskej metropole okamžite vypukla panika. Nie div, veď Paríž prišiel o strelca 28 gólov z aktuálnej sezóny, najväčšiu ofenzívnu hrozbu. Navyše, otázny je aj štart ďalšieho útočného klenotu – Kyliana Mbappého, autora šestnástich presných zásahov.

„V takejto situácii potrebujeme niekoho, kto dokáže ovplyvniť vývoj zápasu v najväčšej možnej miere. Takým je Di María. Nie je to hráč, ktorého sme práve objavili. Je to hviezda, ktorá toho dosiahla v kariére neúrekom,“ vyhlásil Marco Verratti, stredopoliar Paríža.

Aj on sa cez víkend díval na to, ako Di María strieľa v ligovom zápase na ihrisku Troyes (2:0) víťazný gól.

Zdá sa, že Argentínčan je pripravený podržať svoj klub v náročnej chvíli. Navyše, bude mať dostatočnú motiváciu. V Reale strávil päť sezón, pomohol mu k zisku titulu i triumfu v Lige majstrov. V slávnom bielom drese trápil najchýrnejších obrancov sveta.

Teraz sa pokúsi Di María zaskočiť niekdajších spoluhráčov, kamarátov. Koľkokrát pošle pred ich zrakmi do zaplneného hľadiska v Parku princov magické srdiečko, ktoré ukazuje po každom góle?

Dnešný program

Osemfinále, odvety: 20.45 Paríž St. Germain – Real Madrid (ČT4 Sport, Digi Sport 4) – prvý zápas 1:3, Liverpool – FC Porto (Digi Sport 5) – 5:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Paríž St. Germain #Ángel di María