Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

City pôjdu bokom. Fabregas chce vyradiť milovaný klub

Narodil sa tam a spoznal aj prvých priateľov. V tamojšej futbalovej akadémii dostal dôležité základy.

20.02.2018 10:00
debata
Cesc Fabregas v drese Chelsea (vpravo). Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Cesc Fabregas Cesc Fabregas v drese Chelsea (vpravo).

Keď sa súčasný zamestnávateľ Cesca Fabregasa – Chelsea Londýn – stretol naposledy s Barcelonou, oslavoval postup do finále. Zatiaľ čo Fabregas smútil. V utorok od 20.45 bude španielsky futbalista stáť na opačnej strane barikády. V osemfinále Ligy majstrov chce v modrom drese vyradiť materský klub.

"V Katalánsku som sa narodil, v Barcelone mám mnoho priateľov, ktorých poznám od 13 rokov. Je to klub, ktorý navždy zostane v mojom srdci. Teraz však obliekam dres Chelsea a urobím všetko pre to, aby som pomohol vyradiť jedného z európskych gigantov,” tvrdí Fabregas na klubovej stránke Chelsea.

Od spomínaného druhého duelu semifinále Ligy šampiónov uplynulo šesť rokov. Čas, ktorý priniesol niekoľko slávnych víťazstiev i ziskov trofejí pre oba kluby. Na druhej strane sa chtiac-nechtiac museli rozlúčiť s ikonami. Barcelona so Xavim, Carlesom Puyolom či Danim Alvésom. Chelsea zasa s Johnom Terrym, Frankom Lampardom alebo Didierom Drogbom.

"Bude to veľký zápas nielen pre náš klub, ale pre celý anglický futbal. Dúfam, že na ihrisku zanecháme dobrý dojem a vytvoríme si sľubnú východiskovú pozíciu pred odvetou,” verí Fabregas.

Anglický šampión to bude mať na domácej pôde náročné. Stále mu chýba niekoľko zranených hráčov. Má mizernú formu. Na pohode v kabíne nepridáva ani neutíchajúca mediálna prestrelka medzi vedením Chelsea a trénerom Antoniom Contem.

„Čaká nás jedno z najlepších mužstiev na svete a jeden z favoritov na celkový triumf v Lige majstrov. Je to pre nás veľká výzva. Hráči Barcelony sú veľmi silní na lopte. Ak chceme uspieť, musíme odohrať perfektný zápas a urobiť správne rozhodnutia. Bude to pre nás najdôležitejšie stretnutie v doterajšom priebehu sezóny,“ vystríha Conte.

Kým taliansky kouč bojuje so svojimi zverencami už len na dvoch frontoch (Liga majstrov, FA Cup), jeho náprotivok to má rozohraté podstatne lepšie.

Barcelona vedie španielsku ligu so sedembodovým náskokom pred Atléticom Madrid. O dva mesiace ju čaká finále Španielského pohára s FC Sevilla. S jedlom však rastie chuť a Katalánci si brúsia zuby aj na najprestížnejšiu klubovú trofej na svete.

Zastaví ich jeden z odchovancov vychýrenej barcelonskej akadémie La Masia?

Dnešný program

Osemfinále, prvé zápasy: 20.45 Chelsea – Barcelona (Digi Sport 5), Bayern – Besiktas (ČT2, Digi Sport 4).

debata chyba
Viac na túto tému: #Cesc Fábregas #Chelsea FC