Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľudia stratili súdnosť. Nemôžeme hrať finále každý rok, hneval sa Allegri

Futbalisti Juventusu Turín neudržali v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov s Tottenhamom nádejné vedenie 2:0 a len remizovali 2:2.

14.02.2018 12:31
Massimiliano Allegri Foto: ,
Tréner Juventusu Massimiliano Allegri počas zápasu s Tottenhamom.
debata

Trénera Massimiliana Allegriho však ešte viac nahnevali reakcie niektorých nespokojných fanúšikov. Ľudia podľa neho stratili súdnosť, keď od dvojnásobného finalistu z predchádzajúcich troch sezón automaticky opäť očakávajú postup až do súboja o víťaznú trofej.

„Ak si niekto myslel, že Juventus by mohol vyhrať 4:0, je úplne mimo. Možno, že pre niektorých ľudí bolo dosiahnutie dvoch finále za posledné tri sezóny škodlivé. Liga majstrov je sen, ale vyhrávať nie je ľahké. Myslím, že ľudia stratili objektivitu. Juventus chce vyhrávať, ale nie je favoritom. Nemôžete sa dostať do finále každý rok,“ povedal Allegri.

„Toto ma naozaj dráždi, ľudia nemajú potuchy o sile tímov. Hlavným cieľom je zisk talianskeho titulu, Liga majstrov je niečo navyše. Nemôžem prijať, že fanúšikovia by mali po tejto remíze prepadať depresii. Hráči zatiaľ odvádzajú v tejto sezóne fantastickú prácu, preto nechápem tie desivé prepady v nálade medzi niektorými fanúšikmi,“ hneval sa päťdesiatročný tréner.

Jeho tím viedol skoro 2:0 po tom, ako sa po rýchlo rozohranom priamom kope a premenenej penalte dvakrát presadil Gonzalo Higuaín. Potom však znížil Harry Kane, Higuaín pred pauzou z ďalšieho pokutového kopu napálil len do brvna a Christian Eriksen v 71. minúte z priameho kopu vyrovnal.

„Nechcel som od tímu, aby sa po 25 minútach viac zatiahol. Jednoducho sme boli zatlačení Tottenhamom do ofenzívy. Podali sme dobrý výkon, v druhej polovici sme boli nebezpečnejší. Neboli sme favoritom, vždy to bolo 50 na 50 a stále je. Tottenham bude v odvete pod väčším tlakom ako my,“ mienil Allegri.

Dostať sa do finále podľa neho bude od sezóny po sezónu ťažšie. „Ľudia by si mali uvedomiť, že vyhrávať nie je normálne, ale neobyčajné. Áno, Juventus a Tottenham sú tímy, ktoré majú ambície, ale v porovnaní s Bayernom Mníchov, Realom Madrid a Barcelonou sú o krok späť. A ešte musíme do tohto zoznamu pridať PSG a Manchester City. Budúci sezónu to bude ešte ťažšie,“ dodal bývalý kouč AC Miláno.

Tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino bol nadšený, ako jeho tím zareagoval na nepriaznivý začiatok. „Už niekoľko posledných týždňov hovorím, že tím vyrástol a urobil krok vpred. To sa ukazuje v ťažkých momentoch, ako bol tento. Za stavu 0:2 hráči ukázali skvelý charakter,“ pochvaľoval si Pochettino.

Tottenham držal loptu 63 percent času. „Väčšinu zápasu sme dominovali a hrali svoj štýl futbalu. Myslím si, že sme si viac zaslúžili výhru ako remízu, boli sme oveľa lepší ako oni. Dvojzápas je stále otvorený, Juventus má na to vo Wembley vyhrať,“ doplnil argentínsky kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Tottenham Hotspur #Massimiliano Allegri