Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neočakávaná situácia. O postup sa bijú outsideri

Dávidovia, ktorí dávajú futbalovým Goliášom poriadne zabrať. Aj tak by sa dalo nazvať počínanie švédskeho FK Östersunds a ukrajinskej Zorie Luhaňsk.

23.11.2017 10:58
Európska liga, trofej Foto:
Trofej pre víťaza Európskej ligy.
debata

Do J-skupiny Európskej ligy vstupovali iba ako sparingpartneri veľkých favoritov na postup. Bilbao i Hertha Berlín však zatiaľ nedokážu nájsť optimálnu hernú pohodu. Vo vyrovnanej tabuľke držia tretiu a štvrtú priečku. Prvý Östersunds delia od Berlínčanov tri body. Vo štvrtkovom vzájomnom zápase outsiderov držiacich postupové karty ide o veľa.

„Pred začiatkom skupiny som povedal, že všetci máme rovnaké šance. Niekto má viac zručností, iný menej. V skupine nastala situácia, ktorú nik neočakával,“ vraví defenzívny záložník Zorie Igor Kharatin na klubovej stránke.

V prvom stretnutí skupiny doma podľahli držiteľovi Švédskeho pohára 0:2. Dvadsaťdvaročný defenzívny stredopoliar verí, že Luhaňsk vráti súperovi požičané.

„Sú veľmi silní, dobre držia loptu a majú výborné protiútoky. Östersunds prekvapil nielen nás, ale zrejme celú Európu. Verím, že predvedieme dobrý výkon a zvíťazíme,“ nádejá sa Kharatin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga 2017 #FK Östersunds #Zoria Luhaňsk