Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýbal im. Ronaldo je pre Real Madrid nenahraditeľný

V úvode sezóny ukázal dve tváre. Odvrátenú i futbalovú. Bol rozdielovým hráčom, ale aj kontroverznou postavou. V prvom stretnutí španielského Superpohára medzi Realom Madrid a Barcelonou (3:1) strelil víťazný gól, dostal žltú kartu za filmovanie a strčil do rozhodcu.

15.09.2017 10:38
Liga majstrov Foto: ,
Cristiano Ronaldo po tom, ako strelil gól do siete APOELu Nikózia.
debata

Cristiano Ronaldo dostal za tento incident 5-zápasový dištanc. „Každý vie, že s ním v zostave sme silnejší. Tešíme sa, keď bude hrať v Lige majstrov,“ vravel Zinedine Zidane, tréner Realu.

Od tohto momentu uplynul viac ako mesiac a Real sa dočkali želaného Ronaldovho galapredstavenia. V stredu večer dvomi gólmi skolil cyperského outsidera – APOEL Nikózia. Tretí gól pridal Sergio Ramos a obhajca trofeje z predošlých dvoch ročníkov vykročil pohodlným víťazstvom.

„Mali sme viacero šancí, mohli sme vyhrať aj výraznejším rozdielom. Myslím si, že to bol dobrý úvod, dosiahli sme potrebný výsledok. Som rád, že som po pauze pomohol mužstvu gólmi,“ vravel Ronaldo pre web UEFA.

Tridsaťdvaročný strelec mohol oslavovať aj hetrik, no 109. gól najlepšieho strelca histórie Ligy majstrov zmaril ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.

„Je to náročná súťaž, v ktorej musíte robiť postupné kroky. Najskôr treba zvládnuť skupinovú fázu. Samozrejme, naše výsledky z nedávnej minulosti nás predurčujú, aby sme znovu pomýšlali na trofej,“ doplnil Ronaldo.

Zidane bol z výkonu svojho hviezdneho zverenca nadšený. Svoju myšlienku, že mužstvo je s Ronaldom v zostave silnejšie, ešte viac rozvinul na pozápasovej tlačovej konferencii.

„Získať tri body bola pre nás povinnosť. S Ronaldom v zostave stále premýšľate len nad víťazstvom. S ním máme iný tím. Priamočiarejší, silnejší, rýchlejší. Je našou kľúčovou postavou a najlepším hráčom. Vie sa dostať do dobrých situácií a skórovať z nich. Chýbal nám, jeho vklad do našej hry je nenahraditeľný,“ doplnil Zidane.

V lanskej sezóne nastavil jeden z najlepších futbalistov sveta svoju výkonnostnú latku vysoko. Skvele vstúpil aj do ďalšieho ročníka. Ak mu to vydrží, Real sa znovu môže prebojovať v Lige majstrov ďaleko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid