Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch môže v Nikózii nastúpiť za Slaviu. Káder doplnil aj Hromada

Slovenský futbalista Miroslav Stoch v piatok prestúpil z Fenerbahce Istanbul do Slavie Praha a v utorok nakoniec bude môcť zasiahnuť do úvodného zápasu 4. predkola Ligy majstrov na pôde APOEL-u Nikózia.

14.08.2017 19:44 , aktualizované: 21:36
debata

Krátko pred polnočnou uzávierkou sa podarilo vybaviť všetky formality transferu z tureckej strany a pražský klub mohol stredopoliara doplniť na súpisku pre kvalifikáciu prestížnej súťaže.

„Na súpisku dvojzápasu s APOEL-om Slavia dopísala Miroslava Stocha. Transfer z Fenerbahce sa po zaplatení sto percent ceny dnes večer dokončil,“ uviedol na Twitteri predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Stoch čakal na vydanie transferovej karty ešte po prílete do Larnaky, odkiaľ sa Slavia presunula do dejiska zápasu Nikózie a nevedel, či bude môcť nastúpiť. „Nezáleží to na mne, ale na Fenerbahce. Kedy to bude jasné, naozaj neviem. Verím, že to dobre dopadne,“ podotkol dvadsaťsedemročný rodák z Nitry a jeho prianie sa následne vyplnilo.

Mimo súpisky na súboj s APOEL-om zostala ďalšia nedávna posila, ukrajinský obranca Eduard Sobol. Práve medzi ním a Stochom sa Pražania museli rozhodnúť. „Keby to bolo možné, tak by sme nechali zapísať oboch, ale bohužiaľ ide len jeden,“ povedal na tlačovej konferencii tréner Slavie Jaroslav Šilhavý.

Od piatkového príchodu do Slavie stihol Stoch len dva tréningy. „A tretí bude tu na Cypre. Fyzicky som úplne v poriadku. Dva mesiace trénujem, odohral som dosť prípravných zápasov, naposledy pred týždňom proti Cagliari. Odohral som nejakých 75 minút. Dúfam, že som v pohode, natrénované by som mal mať,“ uviedol Stoch.

S cyperským súperom očakáva mimoriadne vyrovnaný dvojzápas. „APOEL má kvalitu, ale môže to byť päťdesiat na päťdesiat. Podľa mňa majú obe mužstvá úplne vyrovnané šance na postup. Rozhodnú asi maličké chyby. Uvidíme, kto ich urobí viac a kto menej a kto pôjde ďalej. Pevne verím, že to budeme my,“ dodal Stoch.

Na Cyprus odletel podľa oficiálnej stránky pražského tímu aj slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Jakub Hromada. Ten si po dvoch mesiacoch opäť zahral zápas. Dvadsaťjedenročný stredopoliar prvýkrát od svojho letného príchodu do Slavie Praha nastúpil v drese „zošívaných“, hoci len za juniorku.

„Cítim, že pauza bola trochu dlhšia, ale už viac ako týždeň som v plnom tréningu, pomaly sa do toho dostávam. Tento duel mi pomohol, aby som sa do toho dostal čo najrýchlejšie a mal hernú prax. Kondične to nie je ono, na 90 minút by to v zápase ešte nebolo, ale som rád, že som mal možnosť nastúpiť za tím juniorky. Určite to beriem ako veľké plus, bolo to super,“ uviedol pre oficiálny klubový web Hromada, ktorý sa podieľal na výhre nad Mladou Boleslavou (2:0). Košický rodák odohral na ihrisku obhajcu trofeje v juniorskej lige prvý polčas.

Bývalý hráč Sampdorie Janov, FK Senica či Viktorie Plzeň utrpel zranenie kolena iba pár hodín pred odletom do Poľska na júnový európsky šampionát do 21 rokov v prípravnom súboji s Liptovským Hrádkom.

„Prišiel som o ME, čo ma dosť mrzelo, ale už to zo mňa opadlo. Špičkovo sa tu o mňa postarali. Keby mi niekto po zranení povedal, že po dvoch mesiacoch nastúpim v normálnom zápase, tak by som mu neveril. Som za to veľmi rád. Verím, že onedlho to bude aj za A-tím,“ zaželal si Hromada.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Miroslav Stoch #Jakub Hromada