Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona búšila márne. Taliani jej ani v odvete nedovolili skórovať

Juventus Turín a AS Monako v stredu postúpili do semifinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017. Pridali sa k madridským klubom Realu a Atléticu.

19.04.2017 22:44
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi tvrdo dopadá na trávnik po jednom z tvrdých súbojov v zápase proti Juventusu Turín.
debata

Juventus po domácom veľmi sľubnom triumfe 3:0 remizoval v odvete na trávniku FC Barcelona 0:0, čo mu v súčte v pohode stačilo na postup. Monako nadviazalo na úspech 3:2 z Dortmundu: pred vlastnými fanúšikmi prekonalo Borussiu 3:1.

Barcelona nenadviazala na historický obrat v osemfinále, keď debakel 0:4 z ihriska Paris St. Germain zmazala domácim triumfom 6:1. Katalánci druhýkrát za sebou vypadli vo štvrťfinále. Juventus postúpil do semifinále LM druhýkrát za posledné tri roky a čiastočne vrátil súperovi prehru 1:3 z predminulého finále.

Juventus začal lepšie a vypracoval si prvé šance. Higuaín však najprv ideálne netrafil loptu a potom minul bránku. Barcelona sa proti najlepšej obrane súťaže ťažko presadzovala, výnimkou boli nepresné pokusy Albu a Messiho. Domáci za prvý polčas vyprodukovali jedinú strelu na bránku, keď v 31. minúte Buffon vyrazil Messiho prízemný ranu.

Argentínsky kanonier sa aj po zmene strán trápil v koncovke. Najprv zamieril tesne vedľa a v 68. minúte Messi po zaváhaní Buffona trestuhodne prestrelil odkrytú bránku. Barcelona síce mala tlak, ale do zakončenia sa takmer nedostávala. Až v závere tridsaťdeväťročný gólman „Starej dámy“ vytesnil strelu Neymara.

Juventus tak zostal jediným neporazeným celkom v tomto ročníku Ligy majstrov a sériu bez inkasovaného gólu v súťaži predĺžil na 531 minút. „Barca“ na svojom ihrisku v pohároch prvýkrát po 15 stretnutiach nezvíťazila.

Žreb semifinále sa uskutoční v piatok 21. apríla. Žiadny z tímov nebude nasadený a môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny. Hrať sa bude 2./3. a 9./10. mája. Finále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže je na programe 3. júna na Millennium Stadium vo waleskom Cardiffe. „Ušatú“ trofej obhajuje Real Madrid.

FC Barcelona (Šp.) – Juventus Turín (Tal.) 0:0
- prvý zápas: 0:3, do semifinále postúpil Juventus
ŽK: 41. A. Iniesta, 44. Neymar – 57. Chiellini, 64. S. Khedira, rozhodoval: Kuipers (Hol.)
Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto (78. Mascherano), Piqué, Umtiti, Alba – Rakitič (58. Paco Alcácer), Busquets, A. Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar
Juventus: Buffon – Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – S. Khedira, M. Pjanič – Cuadrado (84. Lemina), P. Dybala (75. Barzagli), Mandžukič – G. Higuaín (88. Kwadwo Asamoah)

AS Monako (Fr.) – Borussia Dortmund (Nem.) 3:1 (2:0)
- prvý zápas: 3:2, do semifinále postúpilo Monako
Góly: 3. Mbappé, 17. R. Falcao, 81. Valére Germain – 48. Reus, bez kariet, rozhodoval: Skomina (Slovin.)
Monako: Subašič – A. Touré, Glik, Jemerson, Mendy – Joao Moutinho, Tiemoué Bakayoko – Bernardo Silva, Lemar – Mbappé (81. Valére Germain), R. Falcao (67. Dirar)
Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Guerreiro (72. Pulišič) – Weigl – Durm (27. O. Dembélé), Kagawa, Sahin (46. Schmelzer), Reus – Aubameyang

Polícia zadržala autobus Dortmundu

Francúzska polícia zastavila autobus s futbalistami Borussie Dortmund pri odchode z hotela pred stredajším odvetným stretnutím štvrťfinále Ligy majstrov proti domácemu Monaku. „Polícia nenechala náš tímový autobus opustiť hotel asi dvadsať minút bez udania dôvodu,“ napísali predstavitelia Dortmundu na twitteri.

„Nevedeli sme, čo sa deje. Toto meškanie spôsobilo, že sme sa opäť nedokázali poriadne koncentrovať na futbal, aj keď sme sa na zápas dobre pripravili,“ povedal pre SkyTV pred výkopom tréner Dortmundu Thomas Tuchel. Začiatok stretnutia posunuli o päť minút, zástupcovia Európskej futbalovej únie(UEFA) ako dôvod uviedli „neskorý príchod mužstiev pre intenzívnu premávku“.

Tri explózie minulý utorok poškodili okná na autobuse Borussie Dortmund cestou na prvý zápas štvrťfinále. Pri útoku utrpel zranenia stopér Marc Bartra, ktorý musel podstúpiť operáciu ramena a mimo hry môže byť až štyri týždne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #fc barcelona #AS Monako