Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenerbahce aj s nezlomným Škrtelom zastavilo stopercentný Feyenoord

Feyenoord Rotterdam je v najvyššej holandskej futbalovej súťaži v aktuálnej sezóne nezastaviteľný - v siedmich zápasoch zaznamenal sedem výhier. Na medzinárodnej scéne ho však v 2. kole Európskej ligy 2016/2017 stopol Fenerbahce Istanbul, ktorý sa po štvrtkovom víťazstve 1:0 dostal na čelo tabuľky A-skupiny.

30.09.2016 12:01
Martin Škrtel, Dirk Kuyt Foto: ,
Obranca Fenerbahce Istanbul Martin Škrtel (vľavo) v súboji s kapitánom Feyenoordu Rotterdam Dirkom Kuytom.
debata

Turecký klub kontroloval dianie na domácom ihrisku od začiatku. Dobre pokryl vlastnú polovicu ihriska a súpera držal na dištanc, nepúšťal ho do šancí. V prvom polčase síce smerom dopredu neexceloval, ale aj tak šiel po polčase do šatne s vedením. V 18. min sa kapitán Feyenoordu Dirk Kuyt, bývalý hráč Fenerbahce, utopil vo svojej kľučke, prišiel o loptu a brejk zakončil gólovou strelou z ťažkého uhla od žrde do siete Nigérijčan Emmanuel Emenike. Ako sa neskôr ukázalo, bol to jediný gól zápasu.

„Ďakujem Bohu za moje predstavenie, ako aj celého mužstva. Veríme, že budeme takto pokračovať. Sezóna sa ešte iba začala a ešte nie sme na takej úrovni, na akej chceme byť,“ povedal podľa oficiálnej webstránky Fenerbahce autor presného zásahu.

V zostave domácich nechýbal slovenský stopér Martin Škrtel, hrajúci s veľkým prehľadom. V 41. min sa ocitol na trávniku na súperovej polovici s bolestnou grimasou a vyzutou pravou kopačkou, no po ošetrení sa vrátil na hraciu plochu. V 72. min uhasil chybu spoluhráčov z obrany, keď loptu vykopol do bezpečia spred bránkovej čiary. Kapitán slovenskej reprezentácie ešte v závere duelu utŕžil ranu na nose, z ktorej sa mu rinula krv. Druhý slovenský zástupca v istanbulskom klube Miroslav Stoch sedel na lavičke náhradníkov a do hry sa nedostal.

V druhom polčase hralo Fenerbahce odvážnejšie dopredu, tutovku zahodil v 77. min po sóle cez pol ihriska aktívny Jeremain Lens, vyhlásený za muža zápasu. Loptu mu vyhodil dobre chytajúci brankár Volkan Demirel a holandský futbalista v tureckých farbách sa s ňou dostal až pred súperovho gólmana Brada Jonesa, ale bránku spred päťky minul.

Hoci turecká obrana nehrala bez chýb, domáci najtesnejšie víťazstvo s prehľadom uhájili. Tréner istanbulského klubu Dick Advocaat zhodnotil súboj takto: „Dnes sme museli vyhrať, ak sme v skupine chceli zostať v hre. Feyenoord má dobre organizovaný tím, ale my sme ho nepustili do zápasu. Hráči na ihrisku ukázali veľkú túžbu.“ Fenerbahce je v európskych pohároch na domácej pôde suverénne, neprehralo na nej už sedem zápasov v sérii, pričom v šiestich z nich zvíťazilo.

O spokojnosti nemohol hovoriť kouč Feyenoordu Giovanni van Bronckhorst: „V prvom polčase to bolo z našej strany biedne, čo malo vplyv na vyústenie zápasu.“ Jeho tím prehral v tejto sezóne prvý raz po deviatich víťazných vystúpeniach, v 1. kole Európskej ligy zdolal aj Manchester United (1:0).

Tabuľka A-skupiny:
    Z V R P S B
1. Fenerbahce Istanbul 2 1 1 0 2:1 4
2. Feyenoord Rotterdam 2 1 0 1 1:1 3
. Manchester United 2 1 0 1 1:1 3
4. Zaria Lugansk 2 0 1 1 1:2 1
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Fenerbahce Istanbul #Feyenoord Rotterdam