Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Luis Enrique po ponížení škótskeho majstra: Messi je najlepší v histórii

Galapredstavenie hneď na úvod súťaže predviedli futbalisti FC Barcelona vo svojom úvodnom vystúpení v skupinovej fáze Ligy majstrov.

14.09.2016 08:54
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi sa teší z gólu proti Celticu Glasgow.
debata

Škótskeho majstra Celtic Glasgow poslali z Camp Nou s výpraskom 0:7. Troma gólmi k nemu prispel Lionel Messi, dva góly dosiahol Luis Suárez a po jednom presnom zásahu pridali Neymar a Andrés Iniesta. Barcelončania vylepšili svoj gólový rekord v Lige majstrov týkajúci sa jedného zápasu. Doteraz najvyšším víťazstvom v ich podaní bol triumf nad Bayerom Leverkusen (7:1) z roku 2012.

„Nestaráme sa o to, kto proti nám nastúpi. Z tohto zápasu si budem pamätať krásu a precíznosť a mimoriadnu úroveň našej hry. Proti tomu súper zmôže len veľmi málo. Predviedli sme skvelý vstup do novej sezóny v Lige majstrov,“ pochválil svojich zverencov tréner FC Barcelona Luis Enrique.

„Nie je to dobrý pocit, keď zažijete niečo také. Myslím si, že v prvom polčase bola naša organizácia hry dobrá. Aj po rýchlo inkasovanom góle sme sa vrátili do hry. Neskórovali sme však z pokutového kopu a to bol dôležitý moment. Ak by bolo 1:1, domáci by možno znervózneli, ale namiesto toho bolo 2:0 a to bolo pre nás sklamanie. V druhom polčase sa ukázalo, že hráme proti najlepším futbalistom sveta. Aj podržať loptu bolo pre nás náročné. Posledných 15 – 20 minút trvalo príliš dlho,“ skonštatoval tréner Celticu Brendan

Lionel Messi otvoril skóre už v 3. min, v 27. min pridal druhý gól, keď profitoval zo skvelej spätnej prihrávky Neymara. Po hodine hry famózny Argentínčan dovŕšil hetrik, svoj šiesty v Lige majstrov, keď doslova vykopol loptu spred Neymara, ktorý bol pripravený zakončiť. Brazílčan sa predtým v 50. min predviedol parádnym kúskom z priameho kopu a celkovo v zápase zaznamenal štyri gólové asistencie. Najkrajší gól ponúkol Iniesta, ktorý v 59. min nekompromisným volejom po prhrávke Neymara zvýšil na priebežných 5:0.

„Leo Messi hral všade, dostal voľnosť. On je najlepší hráč na svete a môže si to dovoliť. Bol to totálny futbal v jeho podaní. Messi je najlepší hráč histórie nie pre jeho góly a rekordné čísla, ale čítanie hry,“ uviedol Luis Enrique na adresu Messiho. Argentínsky bombardér zvýšil počet presných zásahov v Lige majstrov už na 86, proti Celticu bol úspešný 6-krát v piatich zápasoch.

Celtic zahodil svoju veľkú šancu v 23. min, keď brankár Marc-André Ter Stegen zneškodnil pokutový kop v podaní Moussu Dembélého. Namiesto stavu 1:1 bolo zakrátko po Messiho góle 2:0 pre domácich. Francúzsky útočník po zápase namrzene skonštatoval: „Je sklamanie prehrať s najlepším tímom na svete, ale príliš sme súpera nechali hrať. Nabudúce sa musíme vyvarovať toľkých chýb. Tento zápas nám priniesol veľa ponaučení. Niekedy skórujete, niekedy nedáte gól ani z pokutového kopu.“

O porovnaní škótskeho a španielskeho klubového futbalu veľa vypovedá aj to, že utorkoví súperi dosiahli výrazne odlišné výsledky v ligových zápasoch počas víkendu. Zatiaľ čo Celtic vyprášil Rangers 5:1 v prvom derby tzv. Old Firm po štyroch rokoch, Barcelona prehrala doma s nováčikom Alavésom 1:2. Teraz však Katalánci na tom istom mieste vyplatili Celtic siedmimi gólmi a ešte o čosi vylepšili skóre z ich predchádzajúceho vzájomného zápasu z roku 2013, ktorý sa skončil 6:1.

„Sklamanie je namieste, ale treba si uvedomiť, že toľko gólov nastrieľala Barca už aj iným a oveľa lepším tímom, ako sme my,“ snažil sa ospravedlniť výprask na Camp Nou tréner hostí.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Luis Enrique