Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Istanbule lietali fľaše, Tarasovovi hrozí trest za tričko s Putinom

"Najslušnejší prezident" Vladimir Putin na tričku Dmitrija Tarasova po utorkovom zápase šestnásťfinále Európskej ligy medzi Fenerbahce Istanbul a Lokomotivom Moskva nezostal bez povšimnutia kontinentálnej futbalovej únie UEFA. Stredopoliar a jeho ruský klub sa budú zodpovedať za porušenie pravidla o zákaze prezentácie politického obsahu všetkého druhu.

17.02.2016 11:47 , aktualizované: 15:10
debata (5)
zväčšiť Dmitrij Tarasov v tričku s podobizňou Vladimira... Foto: SITA/AP, Emrah Gurel
Dmitrij Tarasov Dmitrij Tarasov v tričku s podobizňou Vladimira Putina v námorníckej rovnošate a nápisom "Najslušnejší prezident".

Tarasov si istanbulskom zápase vyzliekol dres, pod ktorým mal biele tričko s portrétom ruského prezidenta Vladimira Putina v námorníckej rovnošate a nápisom „Najslušnejší prezident“ v azbuke. Dvadsaťosemročný futbalista v tom nevidel problém. „Je to môj prezident. Vážim si ho a rozhodol som sa dať najavo, že som vždy pripravený vyjadriť mu podporu. Tie slová na tričku vystihujú všetko, čo som chcel povedať,“ povedal Tarasov pre ruskú agentúru R-Sport.

Už pred stretnutím pristálo niekoľko sklených fliaš na autobuse s hosťujúcim tímom. Polícia zadržala v blízkosti Ülker štadióna troch výtržníkov, boli vraj pod vplyvom alkoholu a na autobuse spôsobili iba menšie škody.

Vzťahy medzi Tureckom a Ruskom sú na bode mrazu od novembra minulého roka, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády proti povstalcom. Ruská diplomacia odpovedala uvalením sankcií vrátane zákazu dovozu niektorých tovarov z Turecka. UEFA napriek tomu neprikročila k opatreniam, ktoré by zamedzili vzájomným zápasom na klubovej či reprezentačnej úrovni.

Hráči Fenerbahce Istanbul v predsunutom prvom stretnutí šestnásťfinále zdolali Lokomotiv Moskva 2:0. Výsledok dvoma gólmi zariadil brazílsky stredopoliar Josef de Souza. V drese hostí absolvoval plných deväťdesiat minút stredný obranca slovenskej reprezentácie Ján Ďurica. Odveta je na programe vo štvrtok 25. februára v hlavnom meste Ruska.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lokomotiv Moskva #Fenerbahce Istanbul