Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Arsenalu zachránil Wengerovi misiu. Chce minimálne štvrťfinále

Po stredajšom zápase na Štadióne Georgiosa Karaiskakisa v Pireu rezonovali v klbku radosti futbalistov Arsenalu najmä dve cifry - trojka a šestnástka. Tri góly Oliviera Girouda a šestnásty postup do osemfinále Ligy majstrov v neprerušenej sérii.

10.12.2015 09:51
Olivier Giroud Foto: ,
Hetrikový hrdina Olivier Giroud počas zápasu na pôde Olympiakosu.
debata

Arsenal potreboval na definitívu účasti vo vyraďovacej fáze vyhrať minimálne o dva góly, keďže v domácom súboji podľahol Olympiakosu 2:3. Ako sa ukázalo, postupový film v prípade londýnskeho tímu vôbec nebol z kategórie sci-fi. V hlavnej úlohe s Francúzom Giroudom sa odvíjal nasledovne: v 29. min milimetrová hlavička veštiaca nádej, v 49. min pohotová strela po Campbellovej prihrávke z kategórie fajnových už znamenajúca postup a v 67. min dorazenie súpera z pokutového kopu. "Chceme sa dostať čo najďalej. Naším cieľom je minimálne štvrtfinále, keďže za štyri roky, čo som s týmto mužstvom, sme ho neuhrali ani raz,“ povedal hrdina Arsenalu Giroud.

Trénerský matador Arséne Wenger (66) šéfuje realizačnému tímu klubu zo severného Londýna už dvadsiatu sezónu, ale po záverečnom hvizde mal uhladený „Profesor“ zo Štrasburgu radosť ako malý chlapec. "Bolo to v našom podaní skvelé vystúpenie po mentálnej aj taktickej stránke. Dosiahli sme fantastický úspech po výkone, ktorý ukázal náš charakter. Teraz budeme ešte silnejší,“ uviedol spokojný Wenger. Na adresu Girouda doplnil: "Vždy som tvrdil, že je v ňom čosi výnimočné. Ukázal schopnosti aj charakter. Skóroval hlavou, po skvelej prihrávke a napokon bez nervov aj z bieleho bodu. Jeho výkon bol perfektný.“

Tréner Olympiakosu Marco Silva uznal kvality súpera, ale len v druhom polčase. "Skórovali z prvej či druhej návštevy v našom území. Ktovie, ako by sa bol zápas vyvíjal, ak by sme v úvodných 25 minútach premenili niektorú z našich šancí. Po zmene strán už Arsenal ukázal kvalitu,“ uviedol 38-ročný Portugalčan podľa uefa.com.

Anglické médiá mali, pochopiteľne, veľkú radosť z postupu Arsenalu, v ktorú už možno ani nedúfali. Dali to aj patrične najavo. "Jednoduché ako napočítať do troch! Giroud hetrikom inšpiroval Arsenal k veľkému gréckemu úteku a zachránil Wengerovi misiu v Lige majstrov,“ napísal Daily Mail. The Telegraph pripojil titulok: "Giroudov hetrik udržal nažive sen Arsenalu!“ Server Goal napísal niečo podobné: "Najlepšia hodina Girouda zachránila Arsenal.“

Giroud sa stal štvrtým hráčom s hetrikom v Lige majstrov v drese Arsenalu. Jeho rovnako úspešnými predchodcami boli Thierry Henry, Nicklas Bendtner a Danny Welbeck. Víťazstvo 3:0 je prvým v podaní Arsenalu na gréckom území od decembra 1988 a triumfu nad Panathinaikosom 3:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Olivier Giroud
Načítavajú sa športové výsledky...