Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohlo sa to stať aj Čechovi, bránil Wenger chybujúceho Ospinu

Tréner futbalistov Arsenalu Arséne Wenger odmietol zvaliť vinu za prehru 2:3 s Olympiakosom Pireus v Lige majstrov na brankára Davida Ospinu, ktorý si dal kuriózny vlastný gól za stavu 1:1.

30.09.2015 09:39
David Ospina Foto: ,
Brankár Arsenalu David Ospina po inkasovanom góle.
debata (1)

Takisto odmietol kritiku za to, že dal práve kolumbijskému brankárovi prednosť pred českou reprezentačnou jednotkou Petrom Čechom. Podľa kouča sa takáto chyba mohla stať aj jemu.

Bežala 40. minúta, keď Olympiakos zahrával rohový kop. Lopta mierila do bránky, Ospina ju však nevyrážal. Namiesto toho si loptu sklepol na zem, avšak za bránkovú čiaru a rozhodca na pokyn bránkového rozhodcu odpískal gól. Grécky tím sa ujal vedenia 2:1 a následne doviedol zápas 2. kola základnej skupiny k výhre.

„Nemusím vysvetľovať každé svoje rozhodnutie. Mal som svoje dôvody k tomu, prečo chytal Ospina. V minulej sezóne odchytal 19 zápasov a v 14 z nich udržal čisté konto,“ povedal Wenger na tlačovej konferencii. „Žiaden brankár nie je bezchybný. Mohlo sa to stať aj Petrovi Čechovi,“ dodal skúsený kouč.

Skôr ho mrzela malá koncentrácia v defenzíve. „Takáto prehra mrzí. Chýbala nám väčšia koncentrácia v obrane a tiež trochu šťastia. Oni štyrikrát vystrelili na bránku a dali nám z toho tri góly. A som presvedčený, že keby sme to po vyrovnaní na 2:2 ešte päť minút vydržali bez inkasovaného gólu, tak by sme vyhrali,“ tvrdí Wenger.

Pre Arsenal môže mať prehra fatálne následky. Nezvládol totiž ani predchádzajúci duel s Dynamom Záhreb, v ktorom dostal tiež šancu Ospina, a na konte má stále nula bodov. A navyše pred sebou dva zápasy so silným Bayernom Mníchov, z ktorých minimálne jeden musí vyhrať, aby mal reálnu šancu na postup zo skupiny.

„Dostáva nás to do zlej pozície, ale stále sme v hre. Musíme uspieť v budúcom domácom stretnutí s Bayernom,“ dodal Wenger.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Arsenal Londýn #Olympiakos Pireus
Načítavajú sa športové výsledky...