Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak by som nebol silný, kritika by ma zasiahla, vraví hrdina Rooney

Impozantným spôsobom ukončil od 4. apríla trvajúce gólové suchoty útočník futbalového Manchester United Wayne Rooney.

27.08.2015 09:08
Wayne Rooney Foto: ,
Wayne Rooney.
debata

Dvadsaťdeväťročný zakončovateľ sa v stredajšom odvetnom súboji play-off Ligy majstrov na ihrisku FC Bruggy presadil hneď trikrát a prakticky sám poslal svoj tím do hlavnej súťaže. Kapitán „červených diablov“ aj anglickej reprezentácie bol úspešný v 20., 49. a 57. min, demoláciu domácich zavŕšil v 63. min Ander Herrera.

A to ešte Javier Hernández nepremenil pokutový kop. Manchester United zdolal Bruggy 4:0 a v dvojzápase nemenej suverénne 7:1. Osvedčená značka Manchester United si zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov jubilejný dvadsiaty raz, informuje server UEFA.

Zostrih zo zápasu FC Bruggy - Manchester United

„Ak mám byť úprimný, ak by som nemal silný charakter, všetka tá kritika by ma veľmi zasiahla. Neklesal som však na duchu a veril, že ak prídu šance, tak ich premením. Aj napriek tomu, že to trvalo o tri, štyri alebo päť zápasov dlhšie ako zvyčajne,“ vyznal sa Rooney pre BT Sport.

Predtým naposledy šikovný útočník skóroval 4. apríla v súboji Premier League, v ktorom hráči ManUtd zdolali Aston Villu 3:1. Gólový pôst vychýreného strelca trval 10 zápasov a dovedna 878 minút, hetrik na európskych trávnikoch dosiahol po 11 rokoch. V Anglicku strelil tri góly v jednom zápase predtým naposledy do siete Boltonu v septembri 2011. Rooneyho delí už len 16 gólov od vyrovnania Bobbyho Charltona na čele historickej tabuľky strelcov Manchestru United (249 gólov).

„Nie je to len o mojich góloch. Ak tie dlho neprichádzali, snažil som sa čo najviac odrobiť pre spoluhráčov v tíme,“ podotkol Rooney.

Holandský tréner Manchestru United Louis van Gaal zhodnotil vydarený zápas na belgickej pôde takto: „Hrali sme organizovane a konečne si utvorili viac šancí. Bolo to tým, že sme hrali o čosi jednoduchšie ako zvyčajne. Štvrtýkrát v sezóne sme udržali čisté konto, ale teraz prišli aj šance a góly. Potrebujeme viac takýchto zápasov.“

Na adresu kapitána Rooneyho tréner bronzových medailistov z MS 2014 v Brazílii uviedol: „Každý gól dvíha hráčovi sebavedomie, ani Wayne Rooney nie je výnimka. Má tú najlepšiu hráčsku mentalitu, akú si len vieme predstaviť. Hráči s takýmto prístupom a úrovňou vždy zvládnu comeback po ťažšom období.“

Kouč belgického tímu, bývalý skvelý brankár Michel Preud'homme, uznanlivo pre BBC povedal: „Náš súper má všetko, čo treba na víťazstvá – technické zručnosti, fyzický prejav, silné individuality aj vytrvalosť. K tomu dali gól hneď z prvej šance a my sme svoje tri príležitosti v prvom polčase nepremenili. V druhom polčase sme sa snažili napádať súperových hráčov, a pritom sme im nechali veľa priestoru.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Wayne Rooney #FC Bruggy
Načítavajú sa športové výsledky...