Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tittel: Pokuta je vysoká, ale horšia je morálna strata

Slovan Bratislava pokuta 50-tisíc eur, Sparta Praha 80-tisíc eur. Taký je verdikt disicplinárnej komisie UEFA, ktorá vo štvrtok komplexne na základe vyjadrení všetkých zainteresovaných strán a najmä svojich zástupcov, ktorí boli v Bratislave, posudzovala udalosti v stretnutí I-skupiny Európskej ligy Slovan Bratislava - Sparta Praha.

30.10.2014 19:50
Slovan - Sparta, fanúšikovia, výtržnosti Foto: ,
Výtržnosti na tribúne v prvom polčase zápasu Slovan - Sparta.
debata (1)

Ako je známe, v závere prvého polčasu bol zápas po vyčínaní sparťanských fanúšikov na štyridsať minút prerušený. Na štadióne zasahovala polícia. Napokon sa zápas dohral a hostia vyhrali 3:0. UEFA posúdila, že hlavným vinníkom agresívnych scén v hľadisku, ktoré na futbalových štadiónoch nemajú miesto, boli sparťanskí chuligáni, preto je pokuta pre hosťujúci klub ešte mastnejšia. Klub z Letnej má navyše na jeden zápas uzatvorený štadión s podmienečným odkladom na dva roky.

Slovan zaplatí pokutu za nezvládnutie organizátorskej služby a je doteraz najvyššia, akú klub od UEFA dostal.

„Ešte raz chcem zdôrazniť, že nás veľmi mrzí, čo sa v zápase so Spartou stalo. Podobný tvrdý trest sme čakali, rešpektujeme ho,“ povedal nový generálny riaditeľ ŠK Slovan Dušan Tittel, ktorý do funkcie nastúpil len niekoľko dní pred týmto stretnutím. „Je to veľmi vysoká pokuta, ale ešte horšia je morálna strata, ktorú nám tento zápas priniesol. Urobíme všetko, aby sa už nič podobné v budúcnosti neopakovalo. Dôležité je, aby sa podobné incidenty nestali ani na iných štadiónoch, preto je potrebné veľa vecí zmeniť, verím, že spoločnými silami sa nám to podarí.“

Tittel potvrdil, že Slovan nebude brániť svojim fanúšikom, aby cestovali na budúci týždeň do Prahy na odvetný zápas. Bratislavský klub si objednal od Sparty tisíc vstupeniek. „Chceme, aby fanúšikovia podporili mužstvo, ak prejavia o to záujem. Poradíme sa a urobíme k tomu potrebné kroky. Verím, že stretnutie v Prahe sa uskutoční bez rušivých momentov,“ dodal generálny riaditeľ ŠK.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #výtržnosti #AC Sparta Praha