Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z hrdinu babrák. Evra dal najprv United nádej, o 22 sekúnd mu ju vzal

Strata koncentrácie po strelenom góle stála futbalistov Manchestru United šancu na postup do semifinále Ligy majstrov. Myslí si to tréner anglického celku David Moyes, podľa ktorého hráči Manchestru zohrali veľmi dobré stretnutie, ale chvíľkové poľavenie v pozornosti umožnilo Bayernu otočiť zápas a postúpiť.

10.04.2014 09:02
debata
zväčšiť David Moyes a Pep Guardiola sledujú dianie na... Foto: SITA/AP, Kerstin Joensson
David Moyes, Pep Guardiola David Moyes a Pep Guardiola sledujú dianie na ihrisku počas štvrťfinále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Manchestrom United.

Manchester sa ujal vedenia v 57. minúte parádnou ranou Patrica Evru, lenže Bayern z prvého útoku po rozohraní vyrovnal zásluhou Maria Mandžukiča. „Už žiačikom tréneri zdôrazňujú, aké dôležité je neinkasovať hneď po strelenom góle. Že je potrebné udržať si koncentráciu. To sa nám však bohužiaľ nepodarilo,“ mrzelo Moyesa.

„Potrebovali sme to ubrániť o desať minút dlhšie a potom by sme mali šancu na postup. Pritom sme na ihrisku mali dostatok skúsených hráčov, aby sa nám toto nestalo,“ dodal.

Zaváhania pri inkasovanom góle sa dopustil hrdina predchádzajúcich sekúnd Evra, ktorý nedokázal odstaviť Mandžukiča. Navyše z jeho priestoru prišiel aj center pri druhom rozhodujúcom góle Thomasa Müllera.

„Z hrdinu nulou za 22 sekúnd,“ rýpol si do Evru jeden z fanúšikov na twitteri. „Jeho gól bol neskutočný, škoda ale, že sa Evra zvyšných 35 minút pozeral na opakované zábery, namiesto toho, aby sledoval hru,“ reagoval ďalší z fanúšikov United.

Dovtedy hral Manchester v obrane veľmi dobre. Osem hráčov bolo naukladaných okolo vápna a Bayernu sa nedarilo vypracovať si väčšie šance. A keď sa už dostal k strele, obrancovia United ju zblokovali.

„Bayern je veľmi dobrý tím, čo dnes ukázal, ale myslím, že sme proti nemu zahrali veľmi dobre a veľmi sme mu to sťažili. Takticky sa nám proti nim dlho darilo. Bohužiaľ sme urobili tú chybu, že sme ich nechali rýchlo vyrovnať,“ hodnotil Moyes.

Vyradenie Manchestru zároveň znamená, že sa s veľkou pravdepodobnosťou bude budúca sezóna Ligy majstrov hrať bez United. Stane sa tak prvýkrát po 18 sezónach. Moyesovi zverenci totiž sú momentálne v anglickej lige až na siedmom mieste so stratou siedmich bodov na štvrtú priečku znamenajúcu účasť v predkole LM. Ich šancou tak bolo si účasť zabezpečiť triumfom vo finále Champions League, to sa však už nepodarí.

„Budeme bez Ligy majstrov, ale verím, že to bude len na jeden rok. Prebudujme tím a budeme sa sústrediť na to, aby sme sa do Ligy majstrov čo najrýchlejšie vrátili,“ sľúbil Moyes. „Nie je hanba vypadnúť s Bayernom. My sme navyše hrali dobre a ukázali sme, že na túto úroveň máme,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Manchester United #David Moyes