Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Paríž sa zmenil na bojisko. Do bitky sa zaplietlo dvesto chuligánov

Pred stredajším zápasom Ligy majstrov medzi futbalistami Paríža St. Germain a Chelsea sa v centre francúzskej metropoly pobilo približne 200 fanúšikov. Bitka, do ktorej sa na každej strane zaplietla stovka bitkárov, bola s najväčšou pravdepodobnosťou vopred dohodnutá.

03.04.2014 11:12
chuligáni, Chelsea, Paríž St. Germain, Foto:
Fanúšikovia Chelsea a PSG ničili v centre Paríža všetko, čo im stálo v ceste.
debata

K stretu fanúšikov prišlo zhruba dve hodiny pred úvodným štvrťfinálovým zápasom LM, ktorý domáci vyhrali 3:1. Šéf bezpečnosti PSG Jean – Philippe d' Halliville agentúre AP povedal, že na „domácej“ strane sa bili napríklad aj bývalí členovia neslávne známej a už rozpustenej skupiny bitkárov Kop de Boulogne.

Bitka v uliciach Paríža

Bitka trvala iba tri minúty, než ju polícia ukončila. Nie je jasné, či došlo k nejakým zraneniam a zatknutiam.

Podľa d' Hallivilleho bola bitka pravdepodobne vopred dohodnutá – podobne ako pri predchádzajúcom domácom dueli LM proti Leverkusenu. Vtedy sa v historickom centre Paríža pobilo približne 40 ľudí na každej strane a jedenásť ich bolo zatknutých.

Chuligáni Chelsea a PSG

Fanúšikovia PSG, ktorých tvrdé jadro je známe svojím násilným správaním, sa so svojimi náprotivkami z Chelsea pobili aj pred desiatimi rokmi pri predchádzajúcom vzájomnom stretnutí v pohároch.

debata chyba
Viac na túto tému: #chuligáni #Paríž St. Germain #Chelsea FC