Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester dúfa v ďalší veľký večer

Z Anglického pohára sa porúčali už po prvom zápase. Z Ligového ich vypoklonkoval podpriemerný súper. A liga? Od úspešnej obhajoby titulu sú na míle vzdialení.

19.03.2014 09:00
Manchester United, FA Cup, sklamanie Foto: ,
Sklamaní futbalisti Manchestru United.
debata

Hrozí im dokonca, že si v budúcej sezóne po dlhých rokoch nezahrajú v žiadnej z európskych súťaží.

Pre futbalistov Manchestru United je aktuálna sezóna nočnou morou. Najslávnejší a najúspešnejší anglický klub sa trápi herne i výsledkovo. Hráči pôsobia bezradne, fanúšikovia opúšťajú zápasy s hnevom či sklamaním. Pre mužstvo z Old Traffordu zostala jedinou nádejou Liga majstrov. Prísť však môžu aj o ňu – ak v stredu večer nezdolajú v osemfinálovej odvete Olympiakos Pireus minimálne o dva góly. V Grécku totiž prehrali zverenci Davida Moyesa šokujúco 0:2.

„Nič nie je stratené. Manchester zažil v minulosti už viacero veľkých večerov. Veríme, že tento bude ďalším z nich,“ vraví Moyes. Slovám nádeje z úst škótskeho trénera však verí už maloktorý priaznivec United. Najmä po uplynulom víkende. Anglický šampión prehral na vlastnom trávniku v ligovom šlágri s Liverpoolom 0:3. A mohol aj vyšším rozdielom.

„Sme trošku sklamaní, že sme nestrelili viac gólov,“ rýpol si do zdecimovaného súpera liverpoolsky kapitán Steven Gerrard, ktorý premenil dve z troch jedenástok a naštartoval svoj tím za cennými tromi bodmi.

Zahanbujúca prehra prispela k ešte napätejšej atmosfére v klube, ktorý sa tešil v posledných siedmich zápasoch z víťazstva len dvakrát. Pred stredajším meraním síl je podľa britských médií pod obrovským tlakom aj Moyes. Ak Manchester nepostúpi, na trénerskej lavičke zrejme skončí.

„David je skvelý chlap. Všetko však hrá proti nemu – mužstvo sa nezlepšuje. Naopak, pod jeho vedením je na tom stále horšie a horšie,“ tvrdí pre denník Daily Mail Mark Bosnich, bývalý brankár United.

Proti Manchestru hovorí pred odvetou aj štatistika. Ak anglický gigant prehral vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov prvý zápas, premenil odvetu v postup len raz. V roku 2007 si jeho hráči priviezli z ihriska rímskeho AS prehru 1:2. Doma talianskeho súpera rozstrieľali hladko 7:1.

V podobný scenár zrejme neveria ani tí najvernejší prívrženci United. „Uvedomujeme si, že máme dvojgólové manko, ale nemôžeme od prvej minúty vrhnúť všetky sily do útoku. Potrebujeme hrať rozumne,“ myslí si Moyes.

Na rozdiel od jeho zverencov sú hráči Olympiakosu vo skvelej nálade. Cez víkend potvrdili zisk 41. majstrovského titulu v klubovej histórii (zároveň šestnásteho za posledných osemnásť rokov). „Na oslavy bude ešte dostatok času. Teraz sa musíme sústrediť len na odvetu v Lige majstrov. Ak si myslíte, že už sme jednou nohou vo štvrťfinále, mýlite sa. Čaká nás náročný duel, v ktorom musíme zo seba vydať všetko,“ upozorňuje tréner Michel.

Olympiakos sa môže stať ďalším tímom, ktorý v posledných rokoch zahatal Manchestru cestu do štvrťfinále najlepšej klubovej súťaže sveta. Medzi osmičkou najlepších si nezahral v dvoch predošlých sezónach. Vlani ho zastavil v osemfinále Real Madrid, rok predtým dokonca nepostúpil na úkor Benficy Lisabon a Bazileja zo základnej skupiny. V roku 2011 však dokráčal až do londýnskeho finále, kde podľahol Barcelone (1:3).

Stredajší program

Osemfinále, odvety: 20.45 Borussia Dortmund – Zenit Petrohrad – prvý zápas 4:2 (priamy prenos na Prima Cool), Manchester United – Olympiakos Pireus – 0:2 (Jednotka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Borussia Dortmund #Zenit Petrohrad #Olympiakos Pireus