Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grécka tragédia United. Predviedli sme najhorší výkon v Európe, zúril Moyes

Utorňajší zápas futbalistov Manchestru United na ihrisku Olympiakosu Pireus pripomínal grécku tragédiu.

26.02.2014 11:44
Wayne Rooney, Danny Welbeck Foto: ,
Sklamaní hráči Manchestru United Wayne Rooney (vpravo) a Danny Welbeck po prehre s Olympiakosom.
debata

Anglický tím v úvodnom osemfinále Ligy majstrov prehral 0:2 a tréner David Moyes označil vystúpenie svojho tímu za najhorší výkon v pohároch pod jeho vedením.

„Zodpovednosť beriem na seba. Je to môj tím a musí hrať lepšie. Ešte je pred nami odveta a my urobíme všetko, aby sme to otočili,“ citovala Moyes agentúra Reuters. „Nezaslúžili sme si vôbec nič, bol to najhorší výkon v európskych pohároch. Až ma to zaskočilo, pretože som niečo také nečakal,“ dodal.

Moyes prevzal United pred deviatimi mesiacmi po úspešnom Alexi Fergusonovi a tím sa pod jeho vedením trápi. V anglickej lige patrí obhajcom až šiesta priečka, vypadli z Anglického aj Ligového pohára a po prvej prehre v prebiehajúcom ročníku LM im hrozí predčasný koniec aj v nej.

Ak United nechcú druhýkrát za sebou skončiť v osemfinále, musia o štyri týždne doma zmazať dvojgólovú stratu, čo sa im naposledy v európskych pohároch podarilo pred tridsiatimi rokmi. Moyes sa však nevzdáva – a aj fanúšikovia na štadióne Old Trafford s prezývkou „divadlo snov“ poženú United za postupom.

„Hráči sú nahnevaní, pretože na ihrisku nebol ani jeden, o ktorom by sa dalo povedať, že hral dobre. Všetci preto chceme zaváhanie napraviť. Old Trafford už v minulosti zažil niekoľko veľkých večerov a dúfame, že pridáme ďalší,“ vyhlásil Moyes.

Naopak tréner Olympiakosu Michela mal z víťazstva veľkú radosť. „Som na hráčov neuveriteľne pyšný,“ uviedol španielsky kouč. „Ale ak niekto tvrdí, že nám bude výhra 2:0 stačiť k postupu do štvrťfinále, tak sa zrejme mýli. Áno, vedieme o dva góly, ale proti United to veľa neznamená,“ dodal.

Grécky tím má na dosah prvý postup cez osemfinále po pätnástich rokoch a za utorňajší výkon si vyslúžil okrem iného pochvalu od bývalého kapitána Manchestru Roya Keana. „Kritizujte United, ako chcete, ale Olympiakos hral dobre. Celý zápas boli lepší,“ vyhlásil. „Niektorí hráči United si neveria a ďalší na to jednoducho nemajú. Vymývajú nám mozog, že Premier League je najlepšia liga na svete – hlúposť,“ dodal.

„Je to najlepšia obchodná značka, ale začína zaostávať. A najviac práve United. Aby sa vzchopili, musia prebudovať tím a priviesť šesť – sedem nových hráčov,“ uzavrel Keane.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #David Moyes #Olympiakos Pireus