Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi mieri do Anglicka, kde sa mu nedarí

V drese Barcelony nastrieľal viac ako 300 gólov, na anglickej pôde sa však tešil z jediného. Lionel Messi dostane dnes večer príležitosť, aby si slabú bilanciu vylepšil. Argentínsky útočník sa so spoluhráčmi predstaví na ihrisku Manchestru City.

18.02.2014 12:00
Barcelona, Miláno, Messi Foto: ,
Náprah, strela a gól. Lionel Messi.
debata

Súboj dvoch gigantov otvorí po 69-dňovej prestávke osemfinálový program prestížnej Ligy majstrov. Anglický vicemajster a španielsky šampión patria k favoritom na zisk trofeje. Obrovskú silu potvrdili už v základných skupinách, ktorými prešli suverénne – prehrali len raz.

„Barcelona je príkladom dokonalého klubu s výnimočnou históriou a skvelou súčasnosťou. Naši fanúšikovia si zaslúžia, aby sme takýto veľký klub zdolali,“ vyhlásil kľúčový stredopoliar domácich Yaya Touré.

Pre domácich bude dnešný zápas veľkým sviatkom. Vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov zažijú premiéru a veria, že Barcelona pre nich nebude v najlepšej klubovej súťaži sveta posledným súperom. „U nás sa o postupujúcom určite nerozhodne. Pred nami je 180 minút a každá z nich bude nesmierne dôležitá,“ upozorňuje španielsky špílmacher Jesus Navas.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na ofenzívne divadlo. Oba kluby sa vo svojich domácich súťažiach pýšia najlepšími útokmi. Manchester sa presadil v 25 zápasoch 68-krát, Barcelona odohrala o zápas menej, ale strelila o gól viac. Najväčším nebezpečenstvom pre City by mal byť nepochybne Messi.

Štvornásobnému držiteľovi Zlatej lopty sa však na anglickej pôde nedarí. Dosiaľ strelil jediný gól – vo finále Ligy majstrov 2011, ktoré hostilo Wembley, prispel k víťazstvu svojho tímu 3:1.

Podobne je na tom aj Barcelona, ktorá nevyhrala v Anglicku od roku 2011 (odvtedy odohrala päť zápasov). „Sme dobre pripravení – bez ohľadu na okolnosti a súpera. Kľúčom k úspechu bude držanie lopty a eliminovanie súperových šancí,“ verí v prelomenie nepriaznivej bilancie tréner Gerardo Martino.

Zápas vysiela v priamom prenose Prima Cool.

Dnešný program (20.45)
Osemfinále, prvé zápasy: Manchester City – FC Barcelona, Leverkusen – Paríž Saint-Germain.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #barcelona #manchester city #Lionel Messi