Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kloppovi dramatický záver v LM s Marseille pripomenul Málagu

Futbalisti Dortmundu v Lige majstrov o svojom postupe znovu rozhodli až v záverečných minútach.

12.12.2013 10:20
klopp, dortmund, radosť Foto: ,
Jürgen Klopp sa so svojimi zverencami teší z postupu do osemfinále Ligy majstrov.
debata

Tréner Jürgen Klopp si po dramatickom víťazstve 2:1 v Marseille v poslednom zápase základnej skupiny spomenul na minulý ročník, keď Borussia otočila odvetné aprílové štvrťfinále s Málagou (3:2) až dvoma gólmi v nadstavení.

Videozostrih zo zápasu Marseille - Dortmund.

„Je to fantastický pocit po nervy drásajúcom zápase. Bolo to úplne rovnaké ako s Málagou,“ zhodnotil Klopp stredajšie stretnutie vo Francúzsku, ktoré v prospech Dortmundu rozhodol až v 87. minúte Kevin Grosskreutz.

Vestfálsky tím sa vďaka tomu kvalifikoval do osemfinále z prvého miesta skupiny F na úkor Neapola. Talianskemu mužstvu nestačila ani výhra 2:0 nad ďalším postupujúcim Arsenalom a zisk 12 bodov, pretože doplatilo na horšie vzájomné zápasy s Borussiou.

Podľa kouča Dortmundu mohlo byť záverečné stretnutia oveľa pokojnejšie, keby si jeho zverenci lepšie poradili so šancami. „Urobili sme veľa vecí správne, a napriek tomu boli skoro vyradení. Vytvorili sme si hrozne veľa šancí, ale nedokázali ich premeniť,“ nechápal Klopp. „Boli sme v ich šestnástke každých 30 sekúnd, ale lopta tam nejako nemohla prejsť.“

Až na produktivitu svojich hráčov za výkon aj prístup pochválil. „Chlapci do toho dali všetko a boli úplne koncentrovaní. Nemusel som na nich ani kričať, stačilo im len potichu povedať, čo musia zlepšiť,“ uviedol tréner Dortmundu, ktorého prekvapilo prevedenie aj autor víťazného gólu.

„Na konci musela rozhodnúť taká zvláštna strela od Grosskreutza… Je to super pocit. Mali sme veľa problémov, ale v tomto vypätom dueli tvrdo bojovali,“ ocenil štyridsaťšesťročný Klopp. Tiež sľúbil, že hráčom za odmenu dovolí navštíviť hotelový bar. „Na hoteli bude šťastná hodinka. Nechápte ma zle, nebudú opití, ale nebudú musieť platiť,“ dodal.

Aj hráči Dortmundu priznali, že si cestu za výhrou sami skomplikovali a súpera, ktorý v skupine prehral všetkých šesť zápasov, mohli zdolať vyšším rozdielom. „Bol veľmi kompaktný, ale mali sme vyhrať 5:0. Na konci to bolo veľmi tesné, ale na tom nezáleží. Je to náš veľký deň,“ povedal kapitán Sebastian Kehl. „Bolo skvelé dať gól a práve taký gól. Ale zaslúžili sme si to, bolo to senzačné,“ doplnil obranca či stredopoliar Grosskreutz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dortmund #marseille #klopp #Málaga