Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbský denník Press: Crvena Zvezda môže prejsť cez Slovan bez boja

Srbský denník Press napísal, že futbalový klub CZ Belehrad by mohol cez slovenského vicemajstra Slovan Bratislava postúpiť z 3. predkola Európskej ligy UEFA bez odohratia štvrtkového odvetného duelu na štadióne na Pasienkoch.

03.08.2010 12:48
Mamadou Bagayoko (Slovan), Duško Tošič (Crvena... Foto:
Mamadou Bagayoko zo Slovana je faulovaný Duškom Tošičom.
debata (18)

Európska futbalová únia (UEFA) podľa Press-u pohrozila Slovanu kontumačnou prehrou, pretože štadión Interu nespĺňa bezpečnostné štandardy a vedenie „belasých“ alternatívne dejisko súboja nenahlásilo.

Denník tvrdí, že Slovan by teoreticky mohol hrať na šiestich slovenských štadiónoch s adekvátnymi parametrami (Trnava, Žilina, Prešov, Dunajská Streda, Trenčín, Košice), ale o takejto alternatíve klub neuvažoval a prípadná zmena deň či dva pred zápasom už nie je možná.

Najväčším problémom na Pasienkoch je údajne nízke oplotenie oddeľujúce sektory fanúšikov. Srbský delegát UEFA sa pre Press vyjadril, že v tejto fáze EL UEFA sa už vyžaduje, aby sa stretnutia hrali na štadiónoch III. kategórie, ktoré musia spĺňať prísnejšie bezpečnostné štandardy. O tom, že UEFA už pri presadzovaní základných bezpečnostných štandardov nemieni ustupovať, sa presvedčil andorrský klub FC Santa Coloma, ktorému pre nevyhovujúci štadión skontumovali začiatkom júla prvý zápas 1. predkola futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 s maltským FC Birkirkara, ktorý sa mal uskutočniť v utorok 29. júna.

Srbský denník informuje, že vedenie Slovana Bratislava sa snaží v spolupráci s mestom a políciou zachraňovať situáciu. Funkcionári CZ Belehrad sa k možnosti kontumácie odvety 3. predkola EL UEFA so Slovanom odmietli vyjadriť so zdôvodnením, že o situácii so štadiónom nemajú nijaké oficiálne vyjadrenie od súpera a ani do UEFA. Prvý zápas v Belehrade sa pred týždňom skončil víťazstvom Slovana 2:1.

18 debata chyba