Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra v Európskej lige skončila. V Györi prehrala o dva góly

Futbalisti FC Nitra prehrali vo štvrtok v odvetnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA 2010/2011 na ihrisku maďarského FC ETO Györ 1:3 a po domácej remíze 2:2 nepostúpili do ďalšej fázy. Zverenci trénera Ivana Galáda sa tak môžu sústrediť už len na nový ročník slovenskej Corgoň ligy.

08.07.2010 20:34 , aktualizované: 21:48
Nitra Györ Kaspřák Foto:
Petr Kaspřák z FC Nitra (vpravo) bránený Ottóm Szabóm z Eto Györ.
debata (3)

Európska liga  dveta 1. predkola:

FC ETO Györ – FC Nitra 3:1 (1:1)

  • Góly: 22. Aleksidze, 60. Nicorec, 91. Kink – 10. Hodúr. ŽK: Sloboda, Leško, Kašpar – Nicorec, Kink, Tokody. Rozhodcovia: Jug – Zirnstein, Kogej (všetci Slovin.), 2560 divákov.
  • Györi ETO FC: Sánta – Tokody, Djordjevič, Fehér, Szabó – Pilibaitis – Nicorec, Kiss (46. Babic) – Koltai (57. Ceolin), Aleksidze (74. Copa), Kink
  • FC Nitra: Hroššo – Kašpar, Tóth, Štetina, Glenda – Bališ (46. Kolár), Leško, Šimončič, Sloboda (62. Valenta) – Hodúr – Mikuš (51. Rák)

V prvom polčase sa všetko podstatné udialo v prvej polhodine. Už v druhej minúte ohrozil z ľavej strany Estónec Kink, ale jeho ostrý center ostal bez adresáta. O dve minúty neskôr urobil veľkú chybu brankár Hroššo, ktorý stratil loptu mimo šestnástky. Avšak Koltai mieril z 20 m vysoko nad. Hráči Nitry pôsobili zakríknuto, domáci si viac verili v osobných súbojoch. Napriek tomu hostia hneď z prvej šance skórovali. V desiatej minúte rýchleho brejku sa ocitol na pravej strane Bališ, jeho prízemný center zo šestnástky Mikuš prepustil Hodúrovi a ten umiestnenou strelou skóroval 0:1. Domáci boli chvíľu v šoku, ale v 22 minúte sa dočkali vyrovnania. Z ľavej strany poslal center zo šestnástky Szabó. Koltai hlavou priťukol loptu na päťku a Aleksidze bez problémov vyrovnal (1:1).

Obraz hry sa výrezne nezmenil ani v druhom polčase. Domáci sa snažili dostať za obranu súpera krížnymi pasmi. Nitra zasa pokračovala v pomalom prechode do útoku, pričom do ofenzívy sa zapájalo málo hráčov. V 54 min vystrelil z gólovej parkety Tokody, ale Hroššo ho pohotovýnmm zákrokom vychytal. Po hodine hry však obrana Nitry váhala s odkopom, čo využil Rumun Nicorec a zblízka upravil na 2:1. Ofenzíva Nitry čiastočne ožila príchodom Ráka, ale jeho pokusy z priamych kopov mierili tesne nad brvno a do bočnej siete. Na druhej strane neprekonal Kink ani na dvakrrát Hrošša. Nitra hrala vabank, ale gólom na druhej strane neskončili šance Babica, ani delovka Kinka. Estónsky legionár sa však napokon dočkal, keď spoza hranice utzavrel gólový účet zápasu v nadstavenom čase.

Ivan Galád (tréner Nitry): „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Ujali sme sa vedenia, boli sme aktívni, na ihrisku sme dominovali. Súper z náhodnej akcie vyrovnal, ale stále sme boli pred jeho bránkou nebezpeční. Po zmene strán sme riskovali, pretože sme potrebovali skórovať. Györ strelil gól na 2:1, my sme mohli vyrovnať, no nastrelili sme žrď. V závere sme už hrali vabank a domáci pridali ešte jeden gól. Chlapci hrali dobre, podali koncentrovaný výkon, ale päť gólov vo dvoch zápasoch je veľmi veľa a nedá sa s tým postúpiť aj napriek trom streleným. Sme smutní, že sme v Európskej lige skončili, no súper bol lepší. Žilina a ani Artmedia sa vo svojom prvom roku v pohárovej Európe nedostali ďaleko, verím, že ak Nitra ešte v budúcnosti bude hrať medzinárodnú súťaž, bude z toho lepšie umiestnenie. Štadión v Györi je perfektný, tie slovenské sú v porovnaní s ním akoby zo stredoveku.“

Ivan Hodúr (stredopoliar Nitry a autor úvodného gólu): „Dnes sme hrali veľmi dobre. Otvorili sme skóre, vyhrávali sme, ale súper potrestal naše mladícke chyby. Györ zaslúžene postúpil, dokázali sme s ním však hrať vyrovnanú partiu. Máme mladý káder, v takýchto zápasoch treba nabrať skúsenosti a poučiť sa z chýb.“

3 debata chyba