Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Galád zažil, čo nikdy. Etika na úrovni, tvrdil

Ivan Galád si pred príchodom do Zlatých Moraviec spočítal, čo ho v tomto roku ešte čaká.

09.10.2022 14:13
Ivan Galád Foto: ,
Ivan Galád na tréningu Zlatých Moraviec.
debata

„Máme pred sebou 45 pracovných dní. Našim rodinám a ostatným veciam sa budeme venovať len vo voľnom čase, ktorého bude trochu menej. Veríme, že získame nejaké body,“ vyhlásil po nástupe do novej funkcie.

Prvé tri dni práce s mužstvom využil stopercentne. Na prvom tréningu ho viedol minulý týždeň vo štvrtok a v sobotu mal premiéru na lavičke v Skalici.

ViOn vybojoval prvé víťazstvo v sezóne na ihrisku súpera. V tabuľke sa vyššie neposunul, stále mu patrí predposledné miesto. Vyhral aj posledný Liptovský Mikuláš v Michalovciach, prvý raz vôbec v aktuálnom ročníku a má len o tri body menej.

SR B. Bystrica šport futbal FL 13. kolo Trnava BBX Čítajte viac Trnava uspela na Štiavničkách, Galádovi vyšla premiéra

„Veľmi sa teším z víťazstva. Hráčom som len trošku ukázal cestu. Bolo to o nich a o klube. Urobili sme len prvý krok, čaká nás množstvo práce,“ komentoval výhru 59-ročný Galád.

Minulý týždeň Ján Kocian požiadal o uvoľnenie z postu trénera zo zdravotných dôvodov. Skúsený Galád nastúpil do nového prostredia za okolností, na aké nebol doteraz zvyknutý.

„Taký nástup som ešte nezažil a to už trénujem veľa rokov. Stretol som sa s pánom Kocianom, s pánom majiteľom Ondrejkom a rozprávali sme sa, ako situáciu riešiť. Väčšinou to prebieha tak, že trénera odvolajú a nastúpi ďalší. Toto bolo na vysokej etickej úrovni,“ priblížil prvé kroky.

Galád doteraz pôsobil najdlhšie v Nitre, kde sa s pauzami štyri razy posadil na lavičku. „ViOn vnímam ako stabilný klub na slovenskej scéne. Vidíme, čo sa stalo v Nitre, Senici i Seredi. Preto u mňa ViOn stojí na vysokých pozíciach, čo sa týka serióznosti.“

Galádovou hlavnou úlohou bude vytiahnuť tím v tabuľke vyššie. Po výhre v Skalici mu zostalo v tomto roku ešte 42 pracovných dní.

„Budeme stavať na troch atribútoch. Potrebujeme motiváciu, schopnosti a trochu šťastia,“ zdôraznil tréner, ktorý v minulosti viedol aj slovenskú reprezentáciu do 21 rokov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Galád #FC ViOn Zlaté Moravce