Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viróza v Slovane, Weiss dve hodiny pred zápasom roka menil zostavu: Keby Čavrič hral vo francúzskej lige, stojí toľko, čo oni

Po zápase bol plný emócií. Predovšetkým tých pozitívnych. Vypredaná aréna, výborná atmosféra a bod proti silnému súperovi (1:1). Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. odpovedal po zápase Európskej konferenčnej ligy proti OSC Lille na otázky slovenských novinárov.

10.11.2023 05:40
Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss st.
debata

S výsledkom budete zrejme spokojný…

Predovšetkým to bol vynikajúci zápas pre našich fantastických divákov. Chcem sa im poďakovať. Bez nich by to bolo veľmi ťažké, lebo emócia, ktorú nám dávajú, nás ženie dopredu.

Proti azda najťažšiemu súperovi, akého sme tu videli, sme predviedli náš najlepší výkon. A to sme dve hodiny pred zápasom menili zostavu, taký Aleksandar Čavrič mal pôvodne hrať od začiatku, ale cítil sa zle.

Fantastický zápas. Tréner Weiss a útočník Zmrhal po remíze s Lille
Video

Čo sa stalo?

Máme v mužstve virózu. Vravel som Čakimu, že tridsať minút vydrží a on prikývol. Chorý bol Kankava aj iní hráči. Nemali covid, ale vírus. Niečo ako chrípka. Našťastie boli bez teploty a tak mohli nastúpiť. Dokonca chceli hrať v základnej zostave. Aj z tohto pohľadu si remízu veľmi cením.

Napokon ste mohli aj vyhrať…

Prehrať, ale aj vyhrať. Keby sme to otvorili a hrali naivne, dostaneme štvorku. Bol to vabank proti ťažkému súperovi. Hráčom som cez polčas vravel, aby vydržali, že aj oni budú unavení, veď hrajú náročnú francúzsku ligu. Pred pár dňami napríklad proti Marseille. Napriek tomu ich tréner postavil to najlepšie, čo má.

Radosť Slovan konferenčná liga Lille Čítajte viac Elektrizujúce Tehelné pole, čarovanie VARu a žolík Čavrič. Slovan obstál proti favoritovi

Ten silu Slovana uznal aj po zápase na tlačovej konferencii…

Rešpektoval našu kvalitu a uznal, že máme výborné mužstvo. Pre nich je remíza asi sklamaním, no pre nás skôr morálnym víťazstvom, keďže hráme na hranici vlastných schopností. V určitých fázach sa dokonca prekonávame. Nebudem klamať, som nadšený.

V prvom polčase Lille viac-menej dominovalo. Čo ste hráčom vraveli v šatni?

Prízvukoval som im, aby boli trpezliví. Vravel, že budeme hrať veľa bez lopty. Možno ste v utorok videli zápas Ligy majstrov medzi Šachťorom Doneck a Barcelonou. Ukrajinci hrali prakticky bez lopty a vyhrali 1:0.

Lille má hráčov, ktorí stoja desiatky miliónov, keby však hral Čavrič francúzsku ligu, tiež dnes toľko stojí. Cena hráča predsa stúpa automaticky s kvalitou ligy.

Po príchode na trávnik predviedol úžasný šprint a nepôsobil, že by mal zdravotné problémy…

Prežíva najkrajšie futbalové obdobie. Toľko gólov v živote nedal. Tuším je to už ôsmy zápas po sebe. Dáva dôležité góly proti náročným súperom. Či už v lige alebo v pohároch. Je dominantný a náš najlepší strelec. S výborným prvým dotykom. Jeho rýchlosť je obdivuhodná.

Michal Ďuriš Čítajte viac Senzácia v podaní Spartaka Trnava. Favorita sa nezľakol, z Dánska si vezie vzácny výsledok

Trénovali ste už takého rýchleho hráča?

Myslím si, že nie. A možno som takého naživo ani nevidel. Má výborné zrýchlením. Takto by mal vyzerať futbalista – vysoký, rýchly, dynamický, má krásnu postavu a vyvinuté svaly. A k tomu má rád futbal i tento klub.

Ale nielen on, máme výborné mužstvo, najlepšie na Slovensku, chceme obhájiť titul a toto je pre nás vysoká škola. Treba však uznať aj silu Lille – takýto súper tu nie je každý deň.

Bod proti nemu môže byť veľmi dôležitý…

Teraz nám stačí bod v Klaksvíku a malo by to byť oukej. Tak, ako som to mal rozrátané, tak to asi aj bude. Opakujem, so svojimi hráčmi som maximálne spokojný.

Keď ste prišli do Slovana, vraveli ste, že chcete bojovať s veľkými tímami. Plníte teda svoj cieľ?

Dnes sme stavili na bojovnosť. Dávid Strelec bol možno v 70. minúte zrelý na striedanie, ale nechal som ho tam, lebo bol zároveň aj náš najnebezpečnejší hráč. Mal aj tutovku. Boli sme trpezliví, dreli sme.

Lille tam poslalo z lavičky 60-miliómového hráča, ktorý má ísť neviem kam a my sme sa im vyrovnali v kvalite a dokonca sme niekedy mali aj navrch. Taký Umtiti je majster sveta, ľudia niekedy ani netušia, kto všetko tu hrá.

Zápas konferenčnej ligy Slovan - Lille v obrazoch Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V útoku sa nečakane objavil v zostave Dávid...
debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss #OSC Lille #Európska konferenčná liga