Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliakom chýbali trnavské "jaja." Gule ukázal Spartak v pravý čas, na čele s hlavnou hviezdou Trnavy Gašparíkom

Bolo cítiť, že prežíva niečo veľké. Najväčší úspech v pohárovej Európe s ním evidentne zamával. Nie div. Podarilo sa mu to doma s klubom, pre ktorý dýcha.

18.08.2023 20:11
SR Futbal EKL 3. odveta Trnava Poznaň TTX Foto: ,
Tréner Spartaka Michal Gašparík pred súbojom tvrdil, že doma hrá jeho tím omnoho lepšie, ako vonku. Ďalšie minúty ukázali, že sa nemýlil.
debata

Michal Gašparík je zjav. Nevysoký, vždy vkusne oblečený chlapík. Väčšinu situácií rieši so stoickým pokojom. Ak však treba, nejde po tvrdé slovo ďaleko.

Aj skúsení hráči chvália, akým veľkým motivátorom je. Tí, ktorí s ním kedysi hrali, sa čudujú, čo to z Gašpa – ako mu zvykli hovoriť – vyrástlo.

Atmosféra v Trnave po postupe

Video

Gašparík je zjav aj na slovenskej trénerskej scéne. Presluhuje a nadrába. Za dva a pol roka kontinuálne posúva Trnavu na vyšší level. V rámci možností plní jeho mužstvo plány na 120 percent.

Poľské médiá po úvodnom dueli poukazovali na to, že Trnave v Poznani chýbali „jaja.“ Gule však Gašparík a jeho tím ukázali doma. A poriadne…

Spartak držal favorita na dištanc. Nielen vďaka nebojácnosti, laufu z atmosféry či eufórie po troch krásnych góloch. Konštantne vďaka svojej kvalite a tiež odvážnemu rozostaveniu s tromi stopérmi.

07. Čítajte viac Ty kokos! Opora Spartaka otvárala ústa, vypadla aj nadávka. On je obranca, čudoval sa kouč Lechu. Štetinove nožničky odstrihli sebavedomú Poznaň

Gašparík zariskoval a súpera prekvapil. Keby sa však ujal nejaký brejk Poznane po čiare, mohol byť za hlupáka.

Veľa ich však neprišlo a naopak – na čo domáci siahli, to premenili. Nie je to tak dávno, čo to na Štadióne Antona Malatinského nebola postupová afterpárty, ale festival zahodených šancí.

Mladý kormidelník presvedčil slovenské mužstvo, že môže hrať s klubom, ktorý má káder štyrikrát drahší. Nie zavretý pred vlastnou bránkou, ale ofenzívne pred tou súperovou.

06c Čítajte viac Tri strely, tri góly. Veľký výsledok pre Spartak Trnava. Hrdinom duelu Štetina

Mužstvu dal presné inštrukcie a ono ich splnilo. Išlo za lídrom z lavičky a vyplatilo sa. Bol to pekný pohľad.

Viaceré postupové aspekty idú za trénerom Gašparíkom. Rastie a Trnava s ním. Postúpila na prah skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

Od jeho debutu v Európe a prehre na ihrisku maltských amatérov z FC Mosta po zaslúžený postup proti Lechu prešiel s mužstvom dlhú cestu. Teraz je jeho najväčšou hviezdou.

Postupový večer v Trnave v obrazoch Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Ťažkoodenci boli v uliciach Trnavy pripravení...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Michal Gašparík #Lech Poznaň