Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemôžem ohnúť nohu, sťažoval sa Sagan po odstúpení. Rozhodli o Poliakovi, ktorý poslal na zem desiatky jazdcov

Mladý poľský cyklista Filip Maciejuk dostal dištanc na 30 dní za to, že na pretekoch Okolo Flámska spôsobil hromadný pád.

28.07.2023 07:42
Okolo Flámska Foto:
Peter Sagan po páde na pretekoch Okolo Flámska.
debata (4)

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potrestala jazdca tímu Bahrain Victorious za incident, ktorý sa udial ešte 2. apríla.

Na spomenutých pretekoch jazdil Poliak vedľa pelotónu, keď sa však končila nespevnená plocha, strhol riadenie doprava a spôsobil pád ďalších jazdcov. Doplatil na to aj slovenský pretekár Peter Sagan, ktorý z pretekov odstúpil.

Incident z viacerých pohľadov:

„Neviem, koľko nás tam mohlo byť. Spadlo 30 – 40 pretekárov. Ja som našťastie nedopadol až tak zle. Keď som spadol, bolo to na niečo ostré. Poranilo mi to sval a nemôžem ohnúť nohu,“ priblížil vtedy Sagan pre RTVS svoj pohľad na hromadný pád cyklistov.

Dištanc od UCI začal platiť v utorok a znamená, že Maciejuk nemôže štartovať na podujatí Okolo Poľska, ktoré sa začne v piatok. Chýbať bude aj na augustovom svetovom šampionáte v škótskom Glasgowe.

Sagan Tour Čítajte aj Na také niečo by som ani nesadol! Belgičania zvozili Saganov bicykel pod čiernu zem

Poliaka organizátori pretekov Okolo Flámska diskvalifikovali, Maciejuk sa potom za svoje nerozvážne správanie ospravedlnil. „Toto som nemal spraviť, spravil som veľkú chybu v úsudku,“ napísal na twitteri.

Podľa verdiktu UCI jazdil poľský pretekár mimo predpísanej trate a spôsobil pád väčšieho počtu jazdcov.

Strešný orgán svetovej cyklistiky tiež doplnil, že je prísne zakázané jazdiť po chodníkoch, v pruhoch či na cyklocestičkách, ktoré nie sú súčasťou oficiálne pretekárskej trate.

Nezabudnuteľné momenty Petra Sagana na Tour Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Zaspomínajte si na najslávnejšie momenty Petra...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Flámska #Filip Maciejuk