Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Predbehol dobu, uchvátil davy. V obľube schoval Sagan do vrecka aj víťaza Tour. Teraz túži po tichu

Peter včerajška

Mal len 22 rokov, keď – bez brady a s číro chlapčenským výrazom – keď vtrhol na Tour ako víchor a vyhral tri etapy. Dlho ho nevedeli zastaviť, veď zelený dres získal na každej Tour, ktorú dokončil až do sezóny 2019.

„Dnešní Van Aertovia, Pidcockovia sú Petrom včerajška – on prišiel s týmto štýlom pretekania," potvrdzuje aj Saganov bývalý tréner Patxi Vila. „Bol prvý, kto jazdil agresívne a nemyslel len na bežný spôsob robenia vecí."

Sagan Tour Čítajte viac Nečakaný koniec v TotalEnergies, Američania idú s ním. Sagan o špurtoch: Keď tam vidím Pogačara, môže byť z toho masaker

„Peter spravil krok vpred. S ním sa začala súčasná cyklistika. Sponzori, sociálne siete a imidž cyklistu – to všetko zmenil," dopĺňa jeho celoživotný pomocník Daniel Oss.

Hoci má len 33 rokov, určite nie vek, kedy by nemohol aj naďalej pretekať na najvyššej úrovni, on už tak nechce. Sagan vraví, že bicyklovania má nenávratne dosť.

Nemeckí novinári sa ho pred pár dňami pýtali na obavy z nudy po kariére. Odpovedal typicky – saganovsky: „Dokonca dúfam, že to bude nuda. Doteraz to bolo príliš intenzívne. Niečo také môžete vydržať krátko, nie celý život. Je pekné byť superstar. Ale túžim po tichých chvíľach."

Náboje sa vyčerpali. Nuž, šťastný športový dôchodok, legenda.

Saganov útok a emócie v 19. etape Tour de France Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
  Jonas Vingegaard v žltom drese pred štartom...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan