Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľmi ma to mrzí, reagoval sklamaný Evenepoel. Lídra Gira vyradil z boja pozitívny test na koronavírus

Belgický cyklista a priebežný líder Remco Evenepoel musel v nedeľu večer odstúpiť z pretekov Giro d'Italia po tom, ako mal pozitívny test na koronavírus. Na čelo poradia sa tak dostal Brit Geraint Thomas z Ineosu Grenadiers.

15.05.2023 07:49
Španielsko cyklistika Vuelta 20. etapa Evenpoel Foto: ,
Remco Evenepoel.
debata

Dvadsaťtriročný jazdec stajne Soudal-QuickStep vyhral nedeľňajšiu časovku do Ceseny o sekundu pred Thomasom a v priebežnom poradí mal naňho náskok 45 sekúnd.

MS v cyklistike Glasgow Čítajte viac Bude mať Sagan pri rozlúčke konkurenciu navyše? Svetová cyklistika rozhodla o Rusoch a Bielorusoch

„Veľmi ma mrzí, že musím odísť z pretekov. Podľa tímového protokolu som absolvoval rutinný test, ktorý bol bohužiaľ pozitívny,“ povedal úradujúci majster sveta, ktorý bol spolu s Primožom Rogličom hlavný favorit na celkový triumf.

„Nemôžem dostatočne poďakovať personálu a pretekárom, ktorí toľko obetovali príprave na Giro. Budem ich sledovať a fandiť im počas nasledujúcich dvoch týždňov,“ uviedol.

Evenepoel naznačil, že niečo nie je v poriadku už po víťazstve v nedeľňajšej e­tape.

Dúfam, že nebudem chorý," povedal.

Vedenie tímu Soudal QuickStep po jeho pozitívnom výsledku uviedlo, že všetci ostatní pretekári i členovia realizačného tímu sú negatívni.

Peter Sagan Čítajte viac Zmena programu a rola favorita. Saganov stav sa rapídne zlepšil

Koronavírus vyradil z Gira aj Kolumbijčana Rigoberta Urana z tímu EF Education, Filippa Gannu z Ineosu a v Jumbo-Visma museli krátko pred štartom vymeniť po pozitívnych testoch troch pretekárov.

Thomas má po Evenepoelovom odchode dvojsekundový náskok pred Rogličom. V pondelok je na programe voľný deň.

Celkové poradie po odstúpení Evenepoela:

1. Geraint Thomas (V.Brit./Ineos Grenadiers) 34:34:27 h,2. Primož Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) +2 s,3. Tao Geoghegan Hart (V.Brit./Ineos Grenadiers) +5,4. Joao Almeida (Port./SAE Team Emirates) +22,5. Andreas Leknessund (Nór./DSM) rovnaký čas,6. Aleksander Vlasov (Rus./Bora-Hansgrohe) +1:03.

Cyklistické tímy s najvyššími rozpočtami Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Ineos Grenadiers - Veľká Británia
suma na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Remco Evenepoel #Giro d'Italia 2023