Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do hôr pôjde s náskokom. Evenepoel uchmatol Nórovi ružový dres

Belgický cyklista Remco Evenepoel z tímu Soudal Quick-Step triumfoval v nedeľnej 9. etape Giro d'Italia, ktorou bola individuálna časovka na 35 km zo Savignano sul Rubicone do Ceseny.

14.05.2023 19:31
Remco Evenepoel Foto: ,
Remco Evenepoel.
debata

Dvadsaťtriročný majster sveta zvíťazil o jednu sekundu pred Britom Geraintom Thomasom, o dve zaostal ďalší jazdec INEOS-u Grenadiers Tao Geoghegan Hart.

Evenepoel sa posunul na prvé miesto priebežného poradia a ružový dres lídra prevzal po Nórovi Andreasovi Leknessundovi, ktorý sa po nedeľnom 19. mieste prepadol až na šieste miesto celkového poradia.

Jiří Škoda Čítajte aj Súdruh, čo si urobil pre socialistickú vlasť? K profíkom viedla tŕnistá cesta. Na Gire si potom prešiel peklom

„Nebola to moja najlepšia časovka, ale je to etapové víťazstvo. Ísť s takým náskokom do hôr je veľmi dobré. INEOS na mňa určite zaútočí, no máme silný tím a dostatočnú sebaistotu. Zajtra si oddýchnem, uplynulé dva dni neboli moje najlepšie,“ citovala Belgičana agentúra APA.

V pondelok čaká pelotón prvý voľný deň, v utorok sa bude pokračovať 196 km dlhou kopcovitou etapou zo Scandiana do Viareggia.

Fakty z Gira d'Italia

9. etapa (Savignano sul Rubicone – Cesena, 35 km): 1. Remco Evenepoel (Bel./Soudal Quick-Step) 41:24 min, 2. Geraint Thomas (V.Brit./INEOS Grenadiers) +1 s, 3. Tao Geoghegan Hart (V.Brit./INEOS Grenadiers) +2, 4. Stefan Küng (Švaj./Groupama-FDJ) +4, 5. Bruno Armirail (Fran./Groupama-FDJ) +8, 6. Primož Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) +17

Celkové poradie po 9. etape: 1. Evenepoel 34:33:42 h, 2. Thomas +45 s, 3. Roglič +47, 4. Geoghegan Hart +50, 5. Joao Almeida (Portug./UAE Team Emirates) +1:07 min, 6. Andreas Leknessund (Nór./DSM) +1:07

Cyklistické tímy s najvyššími rozpočtami Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Ineos Grenadiers - Veľká Británia
suma na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia #Remco Evenepoel