Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude mať Sagan pri rozlúčke konkurenciu navyše? Svetová cyklistika rozhodla o Rusoch a Bielorusoch

Medzinárodná cyklistická federácia (UCI) povolila za prísnych podmienok účasť ruských a bieloruských športovcov na medzinárodných podujatiach vrátane MS v cyklistike v Glasgowe.

04.05.2023 07:30
MS v cyklistike Glasgow Foto:
V škótskom Glasgowe si koncom apríla pripomenuli, že do začiatku MS v cyklistike zostáva už len 100 dní.
debata

A práve šampionát na škótskych cestách by mal byť jedným z posledných ak nie úplne posledným vystúpením trojnásobného majstra sveta Petra Sagana v cestnej cyklistike.

UCI v stredu večer oznámila svoje rozhodnutie na oficiálnom webe. Svetový riadiaci orgán cyklistiky uviedol, že športovci nesmú byť žiadnym spôsobom spojení s Ruskom alebo Bieloruskom, ich národnými federáciami alebo ich národným olympijským výborom.

Sagan van Avermaet Čítajte viac Spolu so Saganom sa po sezóne rozlúči s kariérou ďalší hviezdny cyklista: Končí sa úžasné dobrodružstvo, som z toho smutný

Každý účastník, ktorý chce štartovať ako „neutrálny individuálny športovec“, musí prejsť procedúrou UCI. Federácia zároveň oznámila, že bude pokračovať vo finančnej podpore cyklistiky na Ukrajine.

Na medzinárodných podujatiach sa môžu zúčastniť ruskí a bieloruskí športovci, ktorí majú zmluvu so zahraničnými tímami.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ponechal rozhodnutie o návrate Ruska do súťaží na svetových federáciách. Rozhodnutia jednotlivých športových orgánov sa v tejto otázke líšia.

Austin Killipsová Čítajte viac Už nielen v bazéne, ale aj v pelotóne... Americkú ženskú cyklistiku drví transgenderka

Riadiaci výbor UCI tiež súhlasil so zachovaním zákazu účasti ruských a bieloruských národných tímov na svojich podujatiach, neuznania akýchkoľvek ponúk na usporiadanie svetových pohárov alebo majstrovstiev sveta v týchto krajinách.

Tiež zostáva v platnosti zákaz sponzorstva ruskými alebo bieloruskými spoločnosťami a značkami a zákaz akýchkoľvek emblémov, mien, akronymov, vlajok alebo hymien spojených s jednou z týchto dvoch krajín.

Jedinečné priateľstvo - Peter Sagan a Daniel Oss Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan a Daniel Oss - nielen kolegovia,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike 2023