Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spolu so Saganom sa po sezóne rozlúči s kariérou ďalší hviezdny cyklista: Končí sa úžasné dobrodružstvo, som z toho smutný

Po aktuálnej sezóne sa s profipelotónom cestnej cyklistiky nerozlúči iba Slovák Peter Sagan, ale aj 37-ročný Belgičan Greg van Avermaet. Rodák z Lokerenu pôsobí v tejto sfére od roku 2006 a o odchode do "cyklistického dôchodku" informoval jeho súčasný zamestnávateľ - tím AG2R Citroen.

03.05.2023 17:31
Sagan van Avermaet Foto: ,
Greg van Avermaet (vpravo) patrí roky medzi hlavných rivalov Petra Sagana (vpravo).
debata

Zoskupenie zatiaľ nevie špecifikovať, ktorý štart bude pre Van Avermaeta úplne posledný v kariére.

"Končí sa úžasné dobrodružstvo a som z toho trochu smutný. Bolo veľmi ťažké spraviť takéto rozhodnutie, ale keď sa pozriem spätne do zrkadla, som extrémne hrdý na moje úspechy.

Každý deň som do toho dával všetko a nič neľutujem. Neužíval som si iba víťazstvá, ale aj cestu, ktorú som musel za nimi absolvovať. Chcem sa poďakovať každému, kto vo mňa veril a pomohol mi. Som vďačný fanúšikom, ktorí ma podporovali aj v ťažkých časoch.

Nastal však čas, aby som sa venoval manželke a deťom, čaká ma teda nové smerovanie v mojom živote.

Verím, že aj v ňom nájdem rovnakú vášeň akú som mal pri cyklistike," uviedol Van Avermaet prostredníctvom tlačovej správy svojho tímu.

Boris Horváth Čítajte viac Keď kráčal oproti mne Sagan, zrazu mi napadlo... Nie je zhýralý milionár

Greg van Avermaet opustí profipelotón po osemnástich sezónach. Debutoval v ňom vo farbách stajne Bodysol.

Počas kariéry dosiahol 41 víťazstiev, vrátane olympijského zlata v Riu de Janeiro 2016 či prvenstva na Paríž-Roubaix o rok neskôr.

Na jeho konte sú aj dve etapové víťazstvá na prestížnej Tour de France a jedno na Vuelte. Na TdF bol spolu jedenásť dní lídrom celkovej klasifikácie a jazdil v žltom drese.

"Greg van Avermaet je skutočný šampión. Vďaka nemu sme sa v roku 2021 prvýkrát dostali na pódium na pretekoch Okolo Flámska. Jeho angažovanosť, profesionalita a ľudské hodnoty boli pozoruhodné.

Je príkladom pre celý náš tím. Zanechal v nás stopu ako športovec aj ako muž. Vieme, že až do svojich posledných pretekov urobí maximum pre to, aby vystupoval v drese nášho tímu a my spravíme všetko pre to, aby sme ho v tomto cieli podporili," povedal Vincent Lavenu, generálny manažér tímu AG2R Citroen.

Aj veľké mená. Toto sú najpreceňovanejší športovci Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
David Beckham (V. Brit./futbal)
 Dlhoročný...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #greg van avermaet