Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poľský kamikadze spôsobil Saganov koniec na Okolo Flámska, zasahovala aj záchranka

Hviezda Quick-Stepu Julian Alaphilippe, jediná slovenská nádej Peter Sagan (TotalEnergies) či kľúčový domestik Tadeja Pogačara Tim Wellens (UAE Emirates) boli medzi jazdcami, ktorí sa zaplietli do hromadného pádu približne v polovici slávnych pretekoch Okolo Flámska.

02.04.2023 14:05 , aktualizované: 17:24
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (10)

Spôsobil ho poľský jazdec Filip Maciejuk, ktorý nerozumným manévrom na kraji cesty vošiel do mláky, stratil balans a vrazil do cyklistov v pelotóne.

Jazdca tímu Bahrain Victorious za incident diskvalifikovali.

Pozrite si video:

Otrasený Sagan v pretekoch najskôr pokračoval, ale potom odstúpil. Udialo sa tak 111 km pred cieľom.

„Nebolo to bohviečo, išli sme šesťdesiatkou a zrazu pád. Na zemi skončilo 30 či 40 pretekárov. Nepodal som až tak zle, ale spadol som na niečo ostré. Poranil som si sval, nemôžem ohnúť nohu,“ priznal Sagan do kamery RTVS.

„Skúšal som pokračovať, ale nemohol som ísť naplno, tak som odstúpil,“ dodal.

Budúci víkend by mal štartovať na monumente Paríž – Roubaix. Svoju účasť vidí pozitívne.

Peter Sagan Čítajte viac Keď Sagan robil neznámemu súperovi zle, dobre vedel prečo. Jeho čertovská tvár s imbusákom vošli do dejín

„Verím, že svalový problém prejde za dva, tri či štyri dni. Budeme na tom pracovať tak, aby som bol na Roubax pripravený,“ vyjadril sa Sagan.

Slávnu Ronde nedokončil ani Wellens, ktorého odviezla záchranka do nemocnice. Odstúpiť museli aj Ben Turner (Ineos Grenadiers) a Oier Lazkano (Movistar).

Víťazom najslávnejších belgických pretekov sa napokon stal Tadej Pogačar. Dvojnásobný šampión Tour de France vypálil rybník klasikárskym esám a po výhru si prišiel po individuálnom ú­niku.

Slovinská hviezda sa v rozhodujúcich momentoch zbavila najväčších súperov Mathiea van der Poela i Wouta van Aerta a v cieli oslavovala štvrtý víťazný monument v kariére.

107. ročník pretekov Okolo Flámska (Bruggy – Oudenaarde 273 km) – výsledky:
1. Tadej Pogačar (Slovin./UAE Team Emirates) 6:12:07 h, 2. Mathieu van der Poel (Hol./Alpecin-Deceuninck) +16 s, 3. Mads Pedersen (Dán./Trek Segafredo), 4. Wout Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), 5. Neilson Powless (USA/EF Education-EasyPost), 6. Stefan Küng (Švajč./Groupama-FDJ), 7. Kasper Asgreen (Dán./Soudal Quick-Step), 8. Fred Wright (V. Brit./ Bahrain Victorious) všetci +1:12 min, 9. Matteo Jorgenson (USA/Movistar Team) +1:19, 10. Matteo Trentin (Tal./UAE Team Emirates) +2:49,…, Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) odstúpil

Nešťastný pád a koniec Sagana na Okolo Flámska Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan bol pred začiatkom pretekov divákom...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Flámska #Tadej Pogačar