Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiérový a dominantný. Pogačar ukázal súperom na Paríž - Nice chrbát

Slovinský cyklista Tadej Pogačar suverénne ovládol etapové preteky Paríž - Nice. Stal sa nielen celkovým víťazom, ale po samostatnom úniku triumfoval aj v záverečnej 8. etape s dĺžkou 118,4 km so štartom i cieľom v Nice.

12.03.2023 15:42
Tadej Pogačar. Foto:
Tadej Pogačar nemal na francúzskych cestách konkurenciu.
debata

Slovinský cyklista Tadej Pogačar suverénne ovládol etapové preteky Paríž – Nice. Stal sa nielen celkovým víťazom, ale po samostatnom úniku triumfoval aj v záverečnej 8. etape s dĺžkou 118,4 km so štartom i cieľom v Nice.

V celkovom poradí mal jazdec UAE Team Emirates náskok 53 sekúnd pred domácim Davidom Gauduom z Groupama-FDJ. Tretí skončil Dán Jonas Vingegaard z Jumbo-Visma (+1,29 min). V záverečnej etape prišiel Vingegaard na druhom mieste s odstupom 33 sekúnd, v rovnakom čase finišoval aj tretí Gaudu.

koláž sagan Čítajte viac Keď krvácal, tlačil ho do kopca. Je ako malé dieťa, vraví Oss o Saganovi

Pogačar triumfoval na podujatí tretíkrát, vyhral aj 4. a 7. etapu. Na podujatí štartoval premiérovo a hneď sa zapísal medzi celkových víťazov.

„Doteraz som dvakrát súťažil na Tirreno-Adriatico, ktoré sa termínovo kryje s týmito pretekmi. Túžil som Paríž-Nice vyhrať a je neuveriteľné, že sa mi to podarilo hneď na prvýkrát. Pred poslednou etapou som mal náskok, ale útok je najlepšia obrana,“ skonštatoval víťaz.

Veľmi dobre poznám tieto cesty, veľakrát som tu trénoval. Konkurencia tu bola obrovská. Udržať za sebou Gauduho a Vingegaarda je výnimočné. Pódium ma naozaj skvelé zloženie, je to dobrá reklama pre Paríž-Nice," dodal Pogačar.

Paríž – Nice – 8. etapa (Nice – Nice, 118,4 km):
1. Tadej Pogačar (Slovin./UAE Team Emirates) 2:51:02 h., 2. Jonas Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma), 3. David Gaudu (Fr./Groupama-FDJ), 4. Simon Yates (V.Brit./Team Jayco AlUla), 5. Matteo Jorgenson (USA/Movistar), 6. Nelson Powless (USA/EF Education-EasyPoint) všetci +33 s.
Konečné poradie: 1. Pogačar 24:01:38 h., 2. Gaudu +53 s, 3. Vingegaard +1:39 min, 4. Yates +2:14 min., 5. Gino Mäder (Švajč./Bahrain-Victorious) +2:56, 6. Powless +3:17

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Pariž - Nice #Tadej Pogačar