Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hromadný špurt aj so Saganom. 2. etapa Tirreno - Adriatico pre Jakobsena

Holandský cyklista Fabio Jakobsen triumfoval v utorkovej 2. etape pretekov Tirreno - Adriatico. Jazdec stajne Soudal-QuickStep sa presadil v hromadnom záverečnom špurte a 210 km dlhú etapu z Camaiore do Follonicy zvládol za 5:06:33 hodiny.

07.03.2023 17:02
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan pred štartom 2. etapy na Tirreno - Adriatico
debata

Druhý finišoval Belgičan Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) a tretí skončil Kolumbijčan Fernando Gaviria (Movistar). Slovák Peter Sagan z tímu TotalEnergies sa zapojil do boja o triumf a obsadil jedenáste miesto.

V utorok bola na programe rovinatá etapa len s pár stúpaniami a krátkym kopčekom štrnásť kilometrov pred cieľom. V úvode sa odtrhla päťčlenná skupina, ktorá si vytvorila štvorminútový náskok, no pelotón situáciu kontroloval. Po 100 km balík zvýšil tempo a náskok úniku sa dostal pod minútu a pol.

Filippo Ganna Čítajte viac Ganna na jedenástich kilometroch zmasakroval konkurenciu. Vrátane Sagana

Postupne zostali na čele len Mirco Maestri, Alessandro Iacchi a Roland Thalmann a snažili sa predĺžiť si pobyt vpredu čo najdlhšie. Nakoniec v ňom vydržali 190 km, ale 20 km pred cieľom ich pohltil pelotón, na ktorého čele si už strážili pozície šprintérske tímy.

V dlhom záverečnom špurte to vyšlo najlepšie QuickStepu a Jakobsen si pripísal 40. víťazstvo v kariére. Sagan sa držal na čele, ale v závere si nevybojoval najlepšiu pozíciu a skončil na jedenástom mieste. Na čele celkového poradia sa udržal víťaz úvodnej časovky Filippo Ganna z Ineosu Grenadiers, ktorý vedie o 28 sekúnd pred Nemcom Lennardom Kämnaom z Bora-Hansgrohe.

výsledky 2. etapy Tirreno – Adriatico (Camaiore – Follonica, 210 km):
1. Fabio Jakobsen (Hol./Soudal-QuickStep) 5:06:33 h, 2. Jasper Philipsen (Belg./Alpecin-Deceuninck), 3. Fernando Gaviria (Kol./Movistar), 4. Biniam Girmay (Eri./Intermarché-Circus-Wanty), 5. Juan Sebastian Molano (Kol./SAE Team Emirates), 6. Dylan Groenewegen (Hol./Jayco AlUla), … 11. Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) všetci rovnaký čas

celkové poradie:
1. Filippo Ganna (Tal./Ineos Grenadiers) 5:19:01 h, 2. Lennard Kämna (Nem./Bora-Hansgrohe) +28 s, 3. Magnus Sheffield (USA/Ineos Grenadiers) +31, 4. Brandon McNulty (USA/SAE Team Emirates) +34, 5. Thymen Arensman (Hol./Ineos Grenadiers) +39, 6. Joao Almeida (Port./SAE Team Emirates) +41, … 94. Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) +1:44 min

Jedinečné priateľstvo - Peter Sagan a Daniel Oss Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan a Daniel Oss - nielen kolegovia,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tirreno - Adriatico 2022