Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky supertalent si hlúpo zavaril. Za smrť mačky ho chce minister vyhodiť z krajiny

Taliansky profesionálny cyklista Antonio Tiberi dostal na súde pokutu 4000 eur za to, že vzduchovou puškou zastrelil mačku. Tá patrila ministrovi štátu San Maríno, kde dvadsaťjedenročný jazdec žije.

01.03.2023 14:48
Antonio Tiberi Foto:
Antonio Tiberi.
debata (2)

Tiberi zastrelil susedovi mačku vlani v júni. Podľa denníka Gazzetta dello Sport si bývalý juniorský majster sveta v časovke skúšal novú vzduchovku streľbou z okna.

Siedmy muž z nedávnych pretekov Okolo SAE na súde priznal, že najprv mieril na dopravné značky a potom vystrelil na mačku.

„Musím priznať, že som sa hlúpo a nevedome snažil trafiť mačku a na svoje veľké prekvapenie som ju naozaj zasiahol,“ povedal jazdec tímu Trek-Segafredo.

„Vôbec som nemal v úmysle to zviera zabiť, vlastne som si myslel, že zbraň nie je smrtiaca,“ doplnil.

Mačka patrila Federicovi Pedinimu Amatimu, ministrovi cestovného ruchu a pôšt San Marína a bývalej hlave tohto malého štátu obklopeného Talianskom.

„Tá mačka nikoho neobťažovala. Bola s nami mnoho rokov a moja trojročná dcéra Lucia ju milovala. Nemôžete zabiť maznáčika a vyviaznuť z toho s pokutou 4000 eur,“ povedal denníku Corriere della Sera Pedini Amati.

Politik požaduje, aby už Tiberi nesmel mať v San Maríne bydlisko. „Oceňujem, že sa priznal. Zároveň si myslím, že by sme nemali udeľovať právo pobytu takým ľuďom,“ uviedol.

Fascinujúci príbeh cyklohviezdy Petra Sagana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan je trojnásobný majster sveta v...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Trek-Segafredo #Antonio Tiberi