Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan nikdy nechcel byť rockovou hviezdou. Keby ste počuli, ako o ňom hovoria kolegovia, vraví španielska novinárka

Peter Sagan má za sebou náročný koniec januára. Počas argentínskych etapových pretekov, kde odštartoval sezónu 2023, vyhlásil, že bude jeho poslednou v profesionálnom pelotóne.

10.02.2023 12:30
Laura Meseguerová Foto:
Novinárka Laura Meseguerová a slovenský cyklista Peter Sagan po rozhovore v Argentíne.
debata (3)

Urobil tak na tlačovej konferencii. Ihneď potom si sadol do kresla, aby odpovedal na otázky španielskej novinárky Laury Meseguerovej.

„Prečo si taká smutná? Veď to nie je akoby som bol mŕtvy! Taká bola Petrova reakcia, keď videl moju tvár. Jeho oznámenie o odchode je smutná informácia, pretože roky patril medzi popredné tváre svetovej cyklistiky a je skutočnou legendou,“ napísala po rozhovore renomovaná novinárka na sociálnej sieti Instagram.

V rozhovore nám vysvetľuje svoje pocity, ktoré sprevádzali jej argentínske interview so Saganom.

Kde sa vzala tá emócia?

Jednoducho to na mňa prišlo. Blíži sa koniec jednej veľkej éry. Kedysi, keď preteky prebiehali podľa tradičného scenára, sa objavil akýsi Sagan a priniesol do športu radosť. Dobre sa na to pozeralo. Dlhé roky bol stredobodom pozornosti, pravdepodobne najväčším cyklistickým lákadlom za posledné desaťročie. S tlakom, pozornosťou médií a fanúšikov sa vyrovnal dôstojne a veľmi prirodzene zároveň.

Bol aj Sagan smutný, keď oznamoval koniec kariéry?

Zdalo sa mi, že nie je príliš emotívny, ale musím povedať aj iné: Peter bol otvorenejší ako v ktoromkoľvek predchádzajúcom rozhovore. Bolo to fajn, trošku som sa mohla pohrabať v tom, ako sa cíti. Pred tlačovou konferenciou, na ktorej oznámil toto zásadné rozhodnutie, som však videla, že je nervózny. Potom – keď si sadol oproti do kresla – bol šťastný a nechápal, prečo sme my ostatní takí smutní (úsmev).

Na internete sme našli vašu spoločnú fotografiu z čias, keď ešte pretekal za Cannondale – ukazoval vám gesto Hulka, ako na Tour de France 2014. Aký bol Sagan, keď ste ho spoznali a aký je, keď sa lúči s kariérou?

Bol to ten istý chlap ako teraz. Očividne v tom čase veľmi mladý, no duchom ten istý Peter, akým je dnes. Človek, ktorý veci zjednodušuje, dôležitosť prikladá tomu, čo si ju skutočne zaslúži. Pretekár, ktorý sa necíti byť dôležitejší ako ktokoľvek iný, dobre sa správa, vždy sa smeje, nikdy nie je v strese a všetko si užíva. Keby ste počuli, ako o ňom hovoria jeho tímoví kolegovia…

Laura Meseguerová a Peter Sagan robia gesto... Foto: Instagram
Peter Sagan Laura Meseguerová a Peter Sagan robia gesto Hulka. Ako na Tour de France 2014.

Ako?

Napríklad, že za celé tie roky spolupráce na nich nikdy nemal zlé slovo. Takéto správanie z neho robí legendu, ozajstného muža. Úspech ho nezmenil, charakter neposunul ani o milimeter. V tomto zmysle je vskutku jedinečný.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Laura Meseguerová