Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Sagan nikdy nechcel byť rockovou hviezdou. Keby ste počuli, ako o ňom hovoria kolegovia, vraví španielska novinárka

Nájde sa v pelotóne cyklista, ktorý by ho mohol plnohodnotne nahradiť nielen ako športovca, ale aj ako šoumena a atraktívneho pretekára?

V pelotóne je momentálne veľa talentovaných jazdcov. Úroveň sa za posledných päť rokov výrazne zdvihla. Aj spôsob pretekania je omnoho atraktívnejší ako pred pár sezónami. Chalani na bicykloch dnes ponúkajú divadlo. Ale stále je ťažké nájsť niekoho takého úspešného, ako je Peter. Jazdca, ktorý sa teší rovnako ako on a obdarúva fanúšikov.

Váš posledný rozhovor vznikol v Argentíne, kde ste ako dieťa vyrástli. Skúsme si teda predstaviť, že Sagan by bol Argentínčanom…

Keď prišiel, bolo zrejmé, že ľudia ho aj tam milujú. Ale spoločnosť na celom svete obdivuje prirodzených a talentovaných ľudí, všakže? Argentína je futbalová krajina, nemá silnú cyklistickú tradíciu, azda len v San Juáne tento šport pozorne sledujú. Pochopiteľne, tamojší ľudia ho výrazne registrujú.

Sagan po sezóne skončí v profesionálnej cyklistike – viete si predstaviť, že by sa vytratil z cyklistického sveta a už ho nikdy neuvidíte?

Som presvedčená, že zostane blízko a cyklistiku si užije z inej perspektívy. Bude aj naďalej jazdiť pre zábavu, zostane ambasádorom rôznych značiek, alebo sa zapojí do charitatívnych akcií či rôznych iných projektov. Je ešte mladý a viem, že si nájde ďalšie príležitosti.

Erik Baška, Juraj Sagan, Peter Sagan Čítajte viac Klobúk dole pred Saganom, veľmi mi pomohol. Slovensko takého už mať nebude

Je to pre vás iné, ako keď sa lúčili velikáni ako Vincenzo Niballi, Alejandro Valverde a podobní?

Vždy, keď odchádza veľký šampión, potrebujete čas, aby ste to strávili. Je to istý druh smútku, ktorý prežívajú nielen fanúšikovia, ale aj my novinári. Mám s nimi toľko skúseností, toľko rozhovorov, emócií, ciest, slávy i prehier, že je to niečo ako keby ste ukončili časť svojho vlastného príbehu. Všetci budú chýbať, boli pre tento šport jednoducho obrovskí a svojim spôsobom nenahraditeľní.

Tak teda skúste jednou vetou – čo vám bude zo Sagana chýbať najviac?

Jednou sa nedá. Je to radosť, ktorú priniesol do tohto športu. Ako sám hovorí: „Prečo tak vážne? (z angl. why so serious?)“ Nuž, z cyklistiky sa stal – aj jeho zásluhou – veľmi vážny biznis.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Laura Meseguerová