Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Sagan nikdy nechcel byť rockovou hviezdou. Keby ste počuli, ako o ňom hovoria kolegovia, vraví španielska novinárka

Je iné pripravovať sa na rozhovor so Saganom a trebárs s Woutom van Aertom či Mathieu van der Poelom?

Petra poznám výrazne dlhšie ako ostatných. A potom – každý jazdec a každý človek je iný. Na Sagana potrebujete viac času, trošku sa v ňom pohrabať, aby ste mohli ísť v rozhovore hlbšie, pretože život vidí príliš jednoducho.

Mimochodom, aký má vzťah k cyklistickým novinárom v zahraničí?

Vždy bol otvorený. Nebránil sa rozprávať so zahraničnými médiami. Nikdy nebolo ťažké sa k nemu dostať, dokonca ani v tých rokoch, keď od neho zakaždým niekto niečo neustále chcel. Aj v tomto je veľký profesionál.

Naozaj nikdy neodmietol rozhovor?

Počas Tour de France boli samozrejme dni – predovšetkým, keď mal na sebe zelený dres – že nemal na médiá náladu. Treba to však chápať, mal aj mnoho iných povinností, všetci sme to prijali.

Kedy vám na trati vyrazil dych?

Na majstrovstvách sveta v roku 2015 v Richmonde. Tak to malo byť, niekde to bolo už vopred napísané. Všetci sme vedeli, že sa to stane, že raz uvidíme Petra Sagana so svetovým titulom a dúhovým dresom. Porovnateľne úžasný však bol aj na Paríž – Roubaix 2017. Spôsob, akým vyhral, bol pre mňa fascinujúci.

Laura Meseguerová a Peter Sagan počas rozhovoru... Foto: Instagram
Laura Meseguer Laura Meseguerová a Peter Sagan počas rozhovoru v Argentíne.

Keď sme po Paríž – Roubaix spovedali fotografku Karen Edwardsovú, povedala, že Sagan je – najmä medzi ženským cyklistickým davom – niečo ako rocková hviezda. Ako ho vnímate vy?

Mám trošku iný pohľad na vec. Peter bol rockovou hviezdou. Ale preto, že my – fanúšikovia aj médiá – sme ju z neho urobili. Nie je to status, po ktorom túžil a na ktorom roky pracoval.

Nikdy nehľadal pozornosť ani slávu. Vždy bol veľmi prirodzený, rozdával radosť a nič za to nechcel. Všetko pre fanúšikov. Z pohľadu divákov okolo trate i pri televíznych obrazovkách urobil cyklistiku oveľa zaujímavejšou a zábavnejšou.

Toto si na ňom najviac vážite?

Najviac si cením, že je legenda, ale zároveň ten istý chlapík, ktorý začal vyhrávať preteky už ako devätnásť alebo dvadsaťročný. To, že na veľkom šampiónovi, akým Sagan nesporne je, nie je žiadna známka prehnaného ega, je to najneobvyklejšie a najzvláštnejšie.

A zo športového hľadiska je to jeho talent dosiahnuť všetky svoje ciele spôsobom, akým to vedel urobiť iba on. Jeho čísla na Tour de France sú tiež úžasné.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Laura Meseguerová