Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Sagan! Zdolala ho len kolumbijská hviezda

Peter Sagan obsadil v 4. etape na Vuelte a San Juan v Argentíne 2. miesto.

25.01.2023 23:37 , aktualizované: 26.01.2023 00:09
Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Vyhral Kolumbijčan Fernando Gaviria, za slovenským šampiónom finišoval majster sveta v časovke Talian Filippo Ganna (Ineos Grenadiers).

Peter Sagan Čítajte viac Minulá sezóna bola sklamaním. Sagan už nemá päť nábojov, ale stále aspoň jeden či dva

Dlhý špurt po kopcovitej etape, ktorá obsahovala tri stúpania a išla sa pri horúčavách 38 stupňov, odštartoval 400 m pred cieľom Ganna s úmyslom zaskočiť špurtérov.

Výbornému tempárovi stačili len Gaviria so Saganom. V súboji dlhoročných rivalov, ale aj blízkych kamarátov, mal silnejšie nohy napokon Kolumbijčan, ktorý dosiahol svoj prvý triumf vo farbách Movistaru.

Pozrite si záver etapy:

Sagan, ktorý vo štvrtok oslavuje 33. narodeniny, sa vo všetkých doterajších etapách na argentínskej Vuelte umiestnil v top desiatke. Postupne bol siedmy, deviaty, šiesty a druhý.

V celkovom poradí mu patrí druhá priečka. Na Gaviriu, ktorý sa obliekol do žltého trička pre vedúceho pretekára priebežného poradia, stráca 10 sekúnd.

Vo štvrtok si jazdci užijú deň voľna a Sagan aj narodeninovú tortu.

V piatok je na programe kráľovská etapa s horským finišom, ktorá podľa všetkého rozhodne o celkovom víťazovi podujatia. V sobotu a nedeľu sa pôjdu dve rovinaté etapy, ktoré by mali ovládnuť špurtéri.

Vuelta a San Juan 2023 – 4. etapa: 1. Fernando Gaviria (Kol./Movistar) 4:35:27 h, 2. Peter Sagan (SR/TotalEnergies), 3. Filippo Ganna (Tal./INEOS Grenadiers), 4. Yves Lampaert (Belg./Soudal-QuickStep), 5. Niklas Märkl (Nem./DSM), 6. Brandon Smith Rivera (Kol./INEOS Grenadiers) – všetci čas ako víťaz

Priebežné poradie: 1. Gaviria 16:06:19, 2. Sagan +10, 3. Ganna +14

Najúspešnejší cyklisti na top týždňových etapákoch Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tony Martin (Nemecko)
počet výhier: 14
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies #Vuelta a San Juan 2023