Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené scény. Majster sveta takmer zostrelil ženu, skvelý manéver Sagana

Nervozita, tlačenica, kolízie. Úvodné etapy sú nabité emóciami a adrenalínom nielen na prestížnych Grand Tours, ale aj na týždňových etapákoch.

23.01.2023 10:25
Evenepoel Vuelta Foto:
Rozčúlený majster sveta Remco Evenepoel v diskusii s rozhodcami na Vuelte a San Juan 2023.
debata (4)

Argentínska Vuelta nie je výnimkou. Ak k tomu pridáte túlavé psy a nezodpovedných divákov, Vuelta a San Juan je poriadne cyklistické dobrodružstvo.

Ukázalo to aj prvá etapa v okolí mesta San Juan. Všetko smerovalo k hromadnému dojazdu, ale tesne pred záverečným kilometrom sa udial moment, ktorý poznačil finálny špurt.

Peter Sagan Čítajte viac Chaotický špurt. Bora vypálila rybník Saganovi a spol.

Špurtérske tímy držali vysoké tempo, keď sa zrazu pred nimi objavil v strede cesty neoznačený ostrovček plný ľudí. Viacerí cyklisti museli výrazne pribrzdiť a stratili pozície.

Pozrite si video:

Týkalo sa to aj tímu Soudal-QuickStep. Špurtérsky vláčik pre Fabia Jakobsena viedol Remco Evenepoel. Úradujúci majster sveta sa v cieli hneval, že pri kolízii takmer zrazil ženu.

„Bolo to veľmi hektické a nebezpečné. Kilometer pred cieľom behali po ceste diváci. Takmer som zrazil ženu, mohlo sa to skončiť veľmi nešťastne,“ sťažoval sa Evenepoel.

V inkriminovanom momente musel brzdiť on i Jakobsen, ktorý stratil až 20 pozícií a v špurte ako jeden z favoritov chýbal.

Za víťazným Samom Bennettom z Bory skončil Jakobsenov kolega Michael Mørkøv, ktorý bol pôvodne nasadený ako posledný člen špurtérskeho vláčika QuickStepu.

Peter Sagan Čítajte viac Kruh sa uzatvára, Sagan zvažuje budúcnosť. Pozrite si, čo spôsobil pred prvým štartom

„Je neakceptovateľné, že tak blízko cieľa nie sú zábrany pre divákov. Cyklisti už vtedy idú veľmi rýchlo. Veď predsa nikto si neželá kolíziu,“ hneval sa dánsky veterán.

Divákov na trati šikovne obišiel Peter Sagan, ktorý predviedol efektívny manéver. V cieli ho mohlo mrzieť, že v kľúčovom momente špurtu nebol v ideálnej pozícii, čo mu napokon stačilo na siedme miesto.

Podujatie pokračuje dnešnou 2. etapou, trať z Valle Fértil do Jáchalu má zvlnený profil a meria 201,1 km. Finišovať sa bude okolo 23:35 SEČ.

Sagana a spol. vítali v Argentíne davy ľudí Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan pred fanúšikmi počas prezentácie...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Vuelta a San Juan