Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stretne sa so synmi exsúpera. Cavendish zapózoval v novom drese

Rekordér v počte etapových víťazstiev na Tour de France Mark Cavendish bude v nasledujúcej sezóne jazdiť za Astana Qazaqstan.

17.01.2023 15:57
Mark Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish na Tour de France 2021.
debata

Kazašská stajňa potvrdila angažovanie britského cyklistu v utorok na svojej oficiálnej stránke.

Tridsaťsedemročný Cavendish sa po niekoľkých nevydarených sezónach vrátil v roku 2021 do stajne Quick-Step Alpha Vinyl a opäť zbieral veľké úspechy.

V roku 2021 zaznamenal štyri víťazstvá na Tour de France a vyrovnal rekordný zápis legendárneho Eddyho Merckxa, obaja majú na konte 34 etapových vavrínov z najslávnejších pretekov sveta.

Sagan Čítajte aj Zdravý Sagan má veľké plány. V prestížnom rebríčku zdolal legendy

Vlani pridal triumf na Giro d'Italia a pripísal si celkovo päť víťazstiev, no s vedením belgickej stajne sa nedohodli na ďalšej spolupráci. Cavendish si tak v podstate už od leta hľadal nový angažmán.

V decembri sa objavil v prípravnom kempe Astany a tá teraz potvrdila jeho angažovanie na sezónu 2023.

"Teším sa na toto dobrodružstvo. S Alexandrom Vinokurovom som pretekal veľa rokov a teraz budem v tíme s jeho dvoma synmi.

Pamätám si, keď boli malí chlapci a snívali, že budú cyklisti. Už teraz mám za sebou dlhú kariéru, ale radosť z cyklistiky a vôľa víťaziť sú silné ako vždy.

Takže sa teším, že budem súčasťou úspešného tímu," povedal „Manx Missile“, ktorý počas bohatej kariéry nazbieral až 161 víťazstiev.

Cavendish na sociálnej sieti zapózoval v novom drese:

„Mark nepotrebuje žiadne predstavovanie. Je najlepší šprintér všetkých čias a som rád, že ho môžem privítať v tíme Astana Qazaqstan,“ uviedol generálny manažér stajne Alexandr Vinokurov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish