Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medzi veľkými menami. Svrček má za sebou premiéru v pretekoch World Tour

Taliansky cyklista Alberto Bettiol vyhral v utorok prológ etapových pretekov Tour Down Under, ktorými v Austrálii odštartovala nová sezóna World Tour.

17.01.2023 12:07
Martin Svrček Foto:
Martin Svrček na archívnej snímke.
debata

Jazdec tímu EF Education–EasyPost dosiahol na 5,5 km dlhej trati v uliciach Adelaide čas 6:19 a o osem sekúnd zdolal Američana Magnusa Sheffielda z INEOS Grenadiers.

Tretí skončil s odstupom 10 sekúnd na lídra Dán Julius Johansen (Intermarché-Circus-Wanty).

Jediný slovenský zástupca Martin Svrček v drese Soudal – Quick Step obsadil 111. miesto s mankom takmer 49 sekúnd. Ide o jeho premiéru na pretekoch kategórie World Tour.

Medzi zvučnými menami na podujatí nechýbajú Simon Yates, Geraint Thomas, Rohan Dennis, Michael Matthews, Daryl Impey George Bennett či Chris Froome.

Prológ poznačil dážď a podmienky vyhovovali víťaznému Bettiolovi, ktorý štartoval ešte za priaznivejšieho počasia.

Lieuwe Westra Čítajte viac Zákerná depresia. Zomrel Holanďan, ktorý ťahal Nibaliho za triumfom na TdF

"Pomohlo mi to a som šťastný, že som dokázal vyhrať. Vedel som, že môžem ísť dobre, ale triumf som nečakal. Je to prekvapenie a niekedy musíte mať aj trochu šťastia.

Som hrdý, že si oblečiem dres lídra Tour Down Under. Bol to však iba prológ a skutočné preteky sa začnú až zajtra," uviedol Bettiol.

Série aktívnych cyklistov s aspoň jedným triumfom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
7. Wout Poels (vpravo, Hol., 35 rokov)....

Výsledky:

prológ (Adelaide – Adelaide, 5,5 km): 1. Alberto Bettiol (Tal./EF Education–EasyPost) 6:19 min, 2. Magnus Sheffield (USA/INEOS Grenadiers) +8, 3. Julius Johansen (Dán./Intermarché-Circus-Wanty) +10, 4. Kaden Groves (Aust./Alpecin–Deceuninck), 5. Samuel Gaze (N. Zéland/Alpecin–Deceuninck) obaja +11, 6. Hugo Page (Fr./Intermarché-Circus-Wanty) +12, …, 111. Martin SVRČEK (SR/Soudal–Quick Step) +49

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour Down Under #Alberto Bettiol