Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na koniec sa ho nepýtajte! Sagan rozmýšľa nad ďalšou kariérou

Čoskoro oslávi Kristove roky. Hoci to nie je pre cyklistu vysoký vek, veď belgická legenda Philippe Gilbert končila nedávno ako 40-ročná, aj jeho sa novinári čoraz častejšie pýtajú na možný odchod z pelotónu.

02.01.2023 18:03
Peter Sagan na štarte 13,2 kilometrov dlhej... Foto:
Peter Sagan na TdF 2022.
debata

Možno ju sám vie, ale Peter Sagan odpoveď zatiaľ neprezradí. Ale jedno tvrdí naisto – aj keď skončí s aktívnym súťažením, pri cyklistike zostane.

"S menom, aké som si v cyklistike vybudoval, určite pri tomto športe zostanem. Ale uvidíme, na akej úrovni. Mám na mysli pozíciu manažéra WorldTour tímu alebo niečo také.

S takou funkciou je samozrejme spojená veľká dávka zodpovednosti. Čo Teraz ešte presne neviem, ale mám dosť času, aby som na to prišiel," reagoval Sagan pre americký portál VeloNews .

Športovci, Silvester Čítajte viac Silvester u športovcov? Velez-Zuzulová s priateľom či Hamšíkov prírastok v garáži

Jediný pretekár cyklistickej histórie, ktorý vyhral titul majstra sveta na ceste trikrát za sebou, sa má od koho inšpirovať.

S aktívnym súťažením skončil pred mesiacom jeho brat Juraj a stal sa športovým manažérom novej slovenskej stajne RRK Group – Pierre Baguette.

Mladší z bratov Saganovcov však bude ešte minimálne jeden rok súťažiť.

Aj vinou zdravotných problémov má za sebou najslabšiu sezónu za posledné roky. Motivácia sa už hľadá ťažšie, ale žilinský rýchlik chce fanúšikom i súperom ukázať, že ešte nepatrí do starého železa.

V sezóne 2023 absolvuje druhú polovicu kontraktu s druhodivíznou stajňou TotalEnergies.

Francúzi mu minulý rok dovolili aj pôsobenie mimo cestnej cyklistiky, keď si vyskúšal svetové šampionáty v jazde na horských elektrobicykloch či tzv. gravel.

Aj preto o špekuláciách o konci kariéry zatiaľ rozprávať nechce. „Má 32 rokov. nie 40… Na koniec sa ho nepýtajte,“ inštruoval novinárov Saganov mediálny poradca, bodyguard a priateľ v jednej osobe Gabriele Uboldi.

Sagan verí, že naďalej má v sebe kvalitu víťaziť. Na začiatku decembra sa talianski novinári z La Gazetta dello Sport pýtali, či to ešte dokáže.

704795545 Sagan Peter Tour Čítajte viac Sagan sa sťažuje na van Aerta: Ako človek ma veľmi sklamal

„Nemám rád také otázky. Snažím sa robiť veci na maximum, ako vždy. Ak by som tomu neveril, tak by som to nerobil,“ reagoval.

Sagan je napriek chýbajúcim víťazstvám naďalej magnetom pre sponzorov a priaznivcov. V júli by nemal chýbať na Tour de France, ktorá je pre vedenie tímu prioritou.

Úvodným podujatím v novej sezóne pre neho bude argentínska Vuelta (25. – 30. januára).

Cyklistické tímy s najvyššími rozpočtami Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Ineos Grenadiers - Veľká Británia
suma na...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #TotalEnergies