Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rogliča na Tour de France neuvidíme. Tím vysvetlil dôvod

Slovinský cyklista Primož Roglič nebude štartovať na budúcoročnej Tour de France. Jazdec stajne Jumbo-Visma sa zameria na Giro d'Italia.

22.12.2022 17:31
15. Primož Roglič Foto: ,
Primož Roglič.
debata

Holandský tím vo štvrtok počas prezentácie v Amsterdame oznámil svoje ciele na rok 2023. Zatiaľ čo Dán Jonas Vingegaard bude obhajovať žltý dres na Tour de France, Roglič sa zameria na Giro d'Italia a nebude tak súčasťou holandskej stajne na pretekoch vo Francúzsku.

Tridsaťtriročný jazdec v októbri podstúpil operáciu ramena a do tréningu sa vrátil až pred nedávnym prípravným kempom Jumbo-Visma, kde sa finalizovali ciele tímu na nadchádzajúci rok.

2015 Sagan Čítajte aj Cyklistom kraľuje Pogačar. Sagan sa prepadol medzi exotov

"Myslím si, že máme naozaj vysokú kvalitu. Máme dvoch skvelých lídrov, čo nám dáva možnosť rozumne ich rozdeliť na dve veľké súťaže.

Na Gire preto využijeme Rogličove schopnosti a postavíme silný tím okolo neho. Myslím, že mu talianske preteky ideálne sedia.

Tím na Tour de France s Rogličom a Vingegaardom by bol naozaj silný, avšak veľmi dôležitý cieľ je pre nás aj Giro d'Italia," citoval športového riaditeľa tímu Jumbo-Visma Merijna Zeemana internetový portál Cyclingnews.

Série aktívnych cyklistov s aspoň jedným triumfom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
7. Wout Poels (vpravo, Hol., 35 rokov)....
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Primož Roglič