Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuriozita na MS v cyklistike. Na štart sa postaví aj vyslanec pápeža

40-ročný holandský cyklista Rien John Schuurhuis bude prvým športovcom, ktorý bude reprezentovať Vatikán na majstrovstvách sveta.

24.09.2022 08:30
725531218 Foto:
Rien John Schuurhuis so svojim podporným tímom.
debata

Schuurhuis, prezývaný „pápežov cyklista“, sa postaví na štart nedeľných pretekov jednotlivcov a súperiť tak bude aj s trojnásobným majstrom sveta Petrom Saganom.

Pôvodom Holanďan je členom klubu Vatican Athletics, ktorý bol založený v septembri 2017 a v prvých rokoch ho tvorili zamestnanci Svätej stolice a občania štátu. V januári 2019 sa z neho vyvinul prvý oficiálny športový zväz Vatikánu, ktorého ústredným športom bola atletika.

Sagan Maroko Čítajte viac Vyťažený Sagan. Po Austrálii sa zúčastní na ďalšom svetovom šampionáte

No a v septembri 2021 sa stal Vatikán 200. členom Medzinárodnej cyklistickej federácie. Schuurhuis je od minulého roka súčasťou 10-členného vatikánskeho cyklistického tímu.

Svoju profesionálnu kariéru odštartoval v Austrálii v roku 2016 a jeho manželka Chiara Porro je austrálskou veľvyslankyňou pri Svätej stolici.

Bez ohľadu na to, na ktorom mieste a či vôbec príde Schuurhuis v nedeľu ráno nášho času do cieľa, je jeho štart jednou z kuriozít tohtoročného šampionátu.

Najväčší favoriti MS v cyklistike aj s kurzami Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Jan Tratnik (Slovinsko): 80:1.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vatikán #MS v cyklistike 2022